Veldtest: Zonnepanelen

Een vergelijking tussen Mono, Poly, PERC en Dubbele PV-modules.

Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
E
Totale zonneopbrengst: --
W
Roemenië
--
--
Installatie datum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Instraling

Dit is een praktijktest en de resultaten zijn specifiek voor deze installatie op deze locatie. Graag onderzoeken wat de beste oplossing is voor de eigen situatie, want de resultaten kunnen verschillen naargelang de omgevingsinvloeden.

Totale zonneopbrengst per 27/03/2023 toen de resultaten opnieuw werden ingesteld:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-oost: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

De Smart BMS 12/200 is een accubeheersysteem voor Victron lithium-ijzer-fosfaat (LiFePO4) Smart-accu’s. Het werd specifiek ontworpen voor 12 V-systemen met een 12 V-alternator zoals in voertuigen en boten.

Het combineert een stroombeperker, accucombineerder en een accubeschermer in een robuuste en compacte oplossing en stelt u in staat veilig elke grootte 12 V-alternator (en startaccu), belastingen en laders aan te sluiten op Smart Lithiumaccu's.

De Smart BMS 12/200 controleert en beschermt elke individuele accucel binnen de accu (of accubank) en zal de alternator, laadbronnen of DC-belastingen ontkoppelen bij lage accucelspanning, hoge accucelspanning of overtemperatuur.

De toegewijde alternatoraansluiting biedt stroombeperking en eenrichtingsverkeer van de alternator naar de accu, dit zodat een alternator (en startaccu) van elke grootte veilig aangesloten kan worden op de Smart Lithiumaccu (of accubank) en de startaccu is beschermd tegen excessieve ontlading.

De BMS is ook uitgerust met Bluetooth voor bewaking en configuratie en een Remote aan/uit-aansluiting om de BMS (en het systeem) uit te schakelen via een externe schakelaar en een vooralarmaansluiting, om een waarschuwingssignaal te geven voordat de BMS de accu’s van het systeem zal ontkoppelen.

Downloads & Ondersteuning

Vind een Victron Energy leverancier in de buurt

Vind een leverancier