Veldtest: Zonnepanelen

Een vergelijking tussen Mono, Poly, PERC en Dubbele PV-modules.

Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
E
Totale zonneopbrengst: --
W
Roemenië
--
--
Installatie datum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Instraling

Dit is een praktijktest en de resultaten zijn specifiek voor deze installatie op deze locatie. Graag onderzoeken wat de beste oplossing is voor de eigen situatie, want de resultaten kunnen verschillen naargelang de omgevingsinvloeden.

Totale zonneopbrengst per 27/03/2023 toen de resultaten opnieuw werden ingesteld:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-oost: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Zelfvoorzienend- en noodstroomsysteem

Aangedreven door knowhow

Solar array in the desert

Zelfvoorzienend- en noodstroomsysteem

Hoe kunt u schaalbare, kosteneffectieve en robuuste zelfvoorzienende systemen bouwen die u gerust stellen?

De oplossing wordt aangedreven door knowhow. Met meer dan 45 jaar ervaring hebben we geleerd wat er nodig is om back-up- en zelfvoorzienende systemen te bouwen die de tand des tijds en het milieu doorstaan. Onze klanten waarderen de zekerheid die onze stroomoplossingen bieden, wetende dat ze ons wereldwijde netwerk van geautoriseerde leveranciers aan hun zijde hebben. Ze weten dat we niet beknibbelen op de kleinste details, ze weten dat ons familiebedrijf is gebouwd op een basis van vertrouwen waar ze altijd op kunnen rekenen.
Icon of a solar panel
Bewezen robuuste zelfvoorzienende technologie
Icon showing Victron products
Compleet assortiment voor alle uitdagingen
5 years warranty
5-jaar garantie op hardware
Icon of a lightbulb
45 jaar knowhow
Icon of a globe
Wereldwijde ondersteuning
Victron Energy Quattro's

Bewezen technologie

zorgt voor gemoedsrust.

Elk betrouwbaar zelfvoorzienend systeem moet zijn specifieke uitdagingen het hoofd kunnen bieden, zoals de belastingskenmerken van het systeem, het gedrag van de eindgebruikers, de aspecten van het lokale klimaat enz. Na het decennialang aangaan van energie-uitdagingen met behulp van innovatie, weten we hoe we een breed scala aan robuuste verbonden producten kunnen maken die blijven presteren, zelfs in het meest barre klimaat. Ons volledig opgeleide netwerk van plaatselijke erkende Victron Energy-installateurs in combinatie met onze garantie van 5/10* jaar, zal de komende jaren voor gemoedsrust zorgen.
* Onze standaard garantie van 5 jaar kan worden opgewaardeerd tot 10 jaar voor een extra 10 % van de initiële investering.

Complete besturing overal vandaan.

Overal nieuwe mogelijkheden.

Customer using Victron Remote Monitoring app
De zelfvoorzienende mogelijkheden van Victron zijn gewoonweg ongeëvenaard, vooral als het aankomt op eenvoudig en intuïtief beheer op afstand van zeer geavanceerde systemen. Dankzij de knowhow die onze verbonden producten aandrijft, kunt u uw systeem bewaken en optimaliseren, problemen voorkomen en oplossen via onze App en VRM-portal, waar u ook bent. Onze oplossingen voor bewaking op afstand bieden nieuwe zakelijke mogelijkheden, zoals proactieve service- en onderhoudscontracten.

Voorbeeld oplossingen

Victron Energy heeft een van het meest uitgebreide aanbod aan stroomvoorzieningsapparatuur om elk type uitdaging op het gebied van zelfvoorziening aan te kunnen. Onze moderne oplossingen richten zich op de meest typische problemen op het gebied van zelfvoorziening en kunnen worden afgestemd op uw specifieke behoeften. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar hier zijn enkele voorbeelden om alvast mee van start te gaan
Solar panels on the roof of a residential home

Residentiële noodstroom- en energieopslag

Geen stroomonderbrekingen meer, ook niet als het elektriciteitsnet uitvalt. Laat de zon uw energiekosten betalen.

Solar panels in a field

Kleine zelfvoorzienende klinieken en ziekenhuizen

Zonne-energie om altijd en overal levens te redden.

Eco-farmer amidst his crops

Zelfvoorzienende eco-landbouw.

Laat een duurzaam bedrijf groeien met een modulair systeem dat meegroeit.

Luxery eco-lodge

Luxe zelfvoorzienende verblijven

Duurzame stroom voor een onbezorgde vakantie.

Wat is het verschil tussen een noodstroomsysteem, een energieopslagsysteem en een zelfvoorzienend systeem?
Een noodstroomsysteem voedt de kritische belastingen voor de duur van de verwachte uitvaltijd. Een energieopslagsysteem voedt de basisbelasting overdag met zonne-energie en slaat de overtollige zonne-energie op om 's avonds en 's nachts apparatuur van stroom te voorzien waardoor eigen verbruik mogelijk wordt. Het elektriciteitsnet helpt bij het voeden van piekverbruikers en tijdens bewolkte dagen. Een zelfvoorzienend systeem voedt alle belastingen 24/7 op basis van een rampenscenario, aangezien er geen afhankelijkheid van een elektriciteitsnet bestaat. Het is mogelijk om te beginnen met een noodstroomsysteem en om geleidelijk meer zelfvoorzienend te worden.
Hoe mensen in afgelegen gebieden van stroom te voorzien met micro- en nanonetwerken
Onze zelfvoorzienende producten geven aantrekkelijke kansen voor toegang tot energie. Van de kleinste systemen tot het voorzien van energie een hele gemeenschap of zelfs een heel dorp: met Victron Energy kan je alles van energie voorzien. Bekijjk hoe ongeevenaarde betrouwbaarheid wordt omgezet in veilige investeringen.

Typisch zelfvoorzienend systeem

Hoe we gemoedsrust bereiken door middel van een zelfvoorzienend systeem.

Dankzij de terugkoppeling die we krijgen vant onze partners en klanten en het decennialang aangaan van energie-uitdagingen met behulp van innovatie, kunnen we knowhow en capaciteiten leveren op het gebied van zelfvoorzienende systemen waardoor we kunnen beloven dat er energie geleverd zal worden. Altijd. Overal.

01

Het is niet één ding waardoor het allemaal werkt.

Onze modulaire, robuuste en onderling verbonden zelfvoorzienende systemen hebben bewezen keer op keer een ongeëvenaarde betrouwbaarheid te leveren, zelfs in de meest barre klimaten. Het is onze unieke combinatie van up-to-date hardware en software, intelligente monitoring Apps, ons netwerk van hoog opgeleide erkende professionals en wijdverspreide reparatiecentra die Victron systemen onverslaanbaar maken.

02

Slechte stroom.
Geweldige belasting bescherming.

Aggregaten of zelfs het elektriciteitsnet in sommige regio's kunnen stroom van slechte kwaliteit leveren: spanningsdalingen of frequentieverschuivingen kunnen de levensduur van uw apparaten en dus uw investeringen negatief beïnvloeden. De uiterst veerkrachtige omvormers/laders van Victron beschermen uw apparatuur als een kluis en bewaken de binnenkomende stroom op alle parameters. Onze omvormers voor professioneel gebruik voorzien gevoelige elektronica veilig van stroom dankzij de zuivere sinusgolf. Ze hebben een zeer hoog piekvermogen zodat zware machines en variabele belastingen probleemloos van stroom kunnen worden voorzien.

03

Intelligente bewaking betekent geoptimaliseerde systemen

Bewaking is van cruciaal belang om de energieoogst en het verbruik te verfijnen en optimaliseren op basis van steeds veranderende omstandigheden. Met Victron kunt u de kracht van knowhow rechtstreeks uit eigen hand ervaren. Met behulp van onze toonaangevende en gratis VictronConnect-app, heeft u altijd een perfecte controle over uw systeem, ongeacht waar u zich bevindt. Met ons -app en VRM-portal kunt u het hele systeem bewaken, de instellingen veranderen en mogelijke problemen vroegtijdig identificeren door waarschuwingen en alarmen te programmeren.

04

Bouw het op de juiste manier.
Stel het in. Breid het uit

De zelfvoorzienende mogelijkheden van Victron zijn eenvoudigweg ongeëvenaard, wat onze klanten de mogelijkheid biedt om een back-up-, ESS- of zelfvoorzienend systeem precies naar wens te bouwen, configureren en schalen. Van de kleinste hut tot de grootste resorts, onze zelfvoorzienende systemen beginnen bij 500W en kunnen vrijwel onbeperkt vermogen leveren door parallelle werking. 3-Fasen of gesplitste fase werking is ook mogelijk. Onze modulaire opzet betekent dat je klein kunt beginnen en later kunt uitbreiden om gelijke tred te houden met de stijgende vraag naar energie.

05

De open architectuur
betekent keuze.

Wij geloven dat het bieden van keuze aan onze klanten cruciaal is. Er worden grote inspanningen geleverd om een diepgaande en probleemloze integratie te garanderen met een lange lijst van managed accu merken van derden, AC-PV fabrikanten en meer. Managed accu's kunnen binnen enkele minuten worden geïntegreerd via onze GX-apparaten. AC-PV omvormers worden direct ondersteund na installatie van een software-assistent op onze omvormers. We zijn er trots op dat we nauw samenwerken met veel van de toonaangevende merken. De wereldwijde erkenning voor onze inspanningen duwt ons alleen maar verder, waardoor 'naadloos' nog meer betekenis krijgt.

06

Zelfvoorzienend
betekent lokale expertise.

Elk zelfvoorzienend systeem is anders en verschillende locaties kunnen voor unieke uitdagingen zorgen. Dat is waarom de erkende Victron Professionals opgeleid zijn met de beste knowhow. Hun lokale expertise is tevens van essentieel belang. Alle variabelen moeten worden overwogen met betrekking tot het lokale klimaat en de lokale kosten van zonnepanelen, accubanken enz. En dit is de reden waarom het ontwerpen van een zelfvoorzienend systeem de taak van een lokale erkende Victron-installateur is. Als er reparaties uitgevoerd moeten worden dan dekt ons wereldwijde reparatienetwerk zelfs de meest afgelegen gebieden met een snelle service.

Read more
Read less

Particuliere elektriciteitscentrale voor superhuis met integratie van huisautomatisering

Grootste particuliere zonnepark in Zuid-Afrika

Privé-eiland
Private stroomvoorziening

Safari vijfsterrenaccommodatie: 3-fasen van de zon

Zelfvoorzienend Mountaintop Reggae-studio

Wat als het elektriciteitsnet niet genoeg stroom kan leveren voor je strandhuis?
Irrigatie op zonne-energie door een zelfvoorzienende infrastructuur met 270 kVA
Hoe u de afhankelijkheid van aggregaten kunt minimaliseren en de stroomzekerheid kunt vergroten.
Hoe dit hybride systeem van 135 kVA een indrukwekkend verblijf mogelijk maakt
De heuvels komen tot leven met het geluid van muziek
Door Solarvest
Door Ecotrades zonne-energiesystemen
Door JKSolar Power House Inc.
Door Current Automation
Door Dodo
Bekijk het verhaal Bekijk het verhaal Bekijk het verhaal Bekijk het verhaal Bekijk het verhaal
Blue arrow

Onze kennis betekent dat we weten hoe te ondersteunen.

Ons wereldwijde netwerk van hoogopgeleide distributeurs, installateurs en servicepartners staat altijd voor u klaar. Van standaard advies, installatieadviezen, nazorg en technische ondersteuning, het team, de partners en de commununity van Victron Energy staan altijd voor u klaar.

Dankzij ontvangen feedback, kennisdeling en gegevens, blijven we voortdurend innoveren. Dankzij onze knowhow kunnen wij en onze gebruikers blijven voortbestaan, wat resulteert in investeringsrendementen en gemoedsrust voor de komende jaren.

Victron Professional die de functionaliteit aan een klant uitlegt Installateur die de werking van Victron Energy-producten controleert Verantwoordelijke die toezicht houdt op de installatie van zonnepanelen
Verbind met onze kennis van zelfvoorzienendheid Bezoek ons nieuwsblog

Uw browser lijkt de nieuwste technologieën, om deze sectie correct te zien, niet te ondersteunen; overweeg het gebruik van een moderne browser.

Compatibiliteit met accu's

Bekijk welke beheerde accu's naadloos kunnen worden geïntegreerd

Download ons boekje met systeemvoorbeelden voor zelfvoorzienende, back-up- en opslagsystemen.
Download icon
Energieopslagsysteem

Bekijk onze ESS ontwerp- en installatiehandleiding

Meer weergeven Carret icon
Robuuste omvormer/acculader

Multiplus-II GX omvormer/acculader met ingebouwde connectiviteit

Technische informatie

Zorg voor een goede bedrading met Wiring Unlimited

Systeemplanner-tool

Bereken ruwweg de grootte van de zonnepanelen, accu en omvormer.

SmartSolar MPPT RS 48 V

Onze nieuwste MPPT met hoogspanning voor grote zonnepanelen is een herdefiniëring van MPPT-zonneladers.

Download onze folder

Bekijk al onze back-up- en zelfvoorzienende producten en meer configuraties.

Altijd in perfecte beheersing

Altijd perfect onder controle met VictronConnect en VRM

Uw browser lijkt de nieuwste technologieën, om deze sectie correct te zien, niet te ondersteunen; overweeg het gebruik van een moderne browser.

VictronConnect

Real time inzicht, volledige beheersing.

Victron VRM

Uitgebreide remote instellingen, bewaking en besturing
Meer informatie
Real time inzicht, volledige beheersing.
Configureer, bewaak en diagnosticeer snel slimme producten met de VictronConnect-app. Met de afstandsbedieningsfunctie kunt u verbinding maken met uw GX-geactiveerde systeem, ongeacht waar u zich bevindt, zodat u de prestaties kunt optimaliseren en problemen op afstand kunt voorkomen.
Gebruikersinterface van VictronConnect Gebruikersinterface van VictronConnect
Meer informatie
Uitgebreide remote instellingen, bewaking en besturing
Biedt het hoogste controleniveau - maakt preventief onderhoud en after-sales-services mogelijk. Meerdere systemen kunnen eenvoudig op afstand worden bewaakt, big data-inzichten worden doorgegeven en waarschuwingen kunnen worden ingesteld om definitieve systeemstoringen te voorkomen.
Gebruikersinterface van Victron VRM Gebruikersinterface van Victron VRM

Vraag uw plaatselijke Victron Energy-leverancier

Heeft u een vraag over een product, of wilt u een systeem op locatie laten installeren? Uw plaatselijk Victron-leverancier is opgeleid om uw exacte behoeften om te zetten in robuuste oplossingen.

Vertrouw op onze wereldwijde service

Dankzij de hulp van een zorgvuldig geselecteerd en goed opgeleid wereldwijd netwerk van geautoriseerde leveranciers, kunnen onze klanten rekenen op een snelle service en ons grote, wereldwijde reparatienetwerk dekt zelfs de meest afgelegen gebieden met een snelle service.