Veldtest: Zonnepanelen

Een vergelijking tussen Mono, Poly, PERC en Dubbele PV-modules.

Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
E
Totale zonneopbrengst: --
W
Roemenië
--
--
Installatie datum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Instraling

Dit is een praktijktest en de resultaten zijn specifiek voor deze installatie op deze locatie. Graag onderzoeken wat de beste oplossing is voor de eigen situatie, want de resultaten kunnen verschillen naargelang de omgevingsinvloeden.

Totale zonneopbrengst per 27/03/2023 toen de resultaten opnieuw werden ingesteld:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-oost: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

CAN-bus Temp. Sensor

De CAN-bus Temp. Sensor is een accutemperatuursensor voor het Buck-Boost DC/DC converter-gamma en vormt een essentieel accessoire wanneer de Buck-Boost DC/DC converter verbonden is met een LFP lithium-accu.

Temperatuurwaarneming is nodig wanneer LFP lithium-accu's opgeladen worden aan lage temperaturen. De laadstroom naar een lithium-accu moet verlaagd worden eens de accutemperatuur onder 5 graden zakt en de laadstroom moet stoppen wanneer de temperatuur onder nul zakt.

De CAN-bus Temp. Sensor zorgt hiervoor. Het meet de lithium-accutemperatuur en stuurt dit naar de Buck-Boost DC/DC converter. De Buck-Boost DC/DC converter zal het laden verminderen of stoppen wanneer de accutemperatuur te laag wordt.

Hier bovenop kan de CAN-bus Temp. Sensor ook verbonden worden met de temperatuursensorterminal in een Multi of Quattro, dus de Multi of Quattro kan opladen verminderen of stoppen wanneer de accutemperatuur te laag wordt.

Downloads & Ondersteuning

Vind een Victron Energy leverancier in de buurt

Vind een leverancier