Veldtest: Zonnepanelen

Een vergelijking tussen Mono, Poly, PERC en Dubbele PV-modules.

Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
E
Totale zonneopbrengst: --
W
Roemenië
--
--
Installatie datum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Instraling

Dit is een praktijktest en de resultaten zijn specifiek voor deze installatie op deze locatie. Graag onderzoeken wat de beste oplossing is voor de eigen situatie, want de resultaten kunnen verschillen naargelang de omgevingsinvloeden.

Totale zonneopbrengst per 27/03/2023 toen de resultaten opnieuw werden ingesteld:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-oost: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

De Ekrano GX vertegenwoordigt de volgende generatie in de GX-productfamilie. Met diens volledig gamma van aansluitingen en interfaces, evenals een geïntegreerd 7-inch aanraakscherm, is het het krachtigste GX-apparaat tot op heden en laat je toe steeds volledige controle te hebben over je systeem, waar je je ook bevindt, en diens prestaties te maximaliseren. Krijg eenvoudig toegang tot je systeem via ons Victron Remote Management (VRM)-portal, of ga er rechtstreeks naartoe via het ingebouwde aanraakscherm, een Multi-functioneel beeldscherm (MFD) of onze VictronConnect-app dankzij het ingebouwde WiFi-toegangspunt.
De Ekrano GX is ook de opvolger van de ColorControl GX.

Perfecte bewaking & regeling

Bewaak dadelijk de actuele acculaadstatus, het stroomverbruik, de energie opbrengst van de PV, het aggregaat en de netspanning, of controleer de tankniveau's en temperatuurmetingen. Regel makkelijk de invoerstroomlimiet van de walvoeding, (auto) start/stop aggrega(a)t(en) of wijzig elke instelling om het systeem te optimaliseren. Reageer op waarschuwingen, voer diagnostische controles uit en los uitdagingen extern op. De Ekrano GX verandert elke uitdaging op het gebied van stroom in een moeiteloze ervaring.

Breid je weergave uit

Het geïntegreerde 7-inch aanraakscherm laat je toe een instant overzicht van je systeem te hebben en instellingen bliksemsnel aan te passen. Diens super dun waterdicht ontwerp biedt veel flexibiliteit in het ontwerpen van een strak en helder dashboard. De aanraakfunctie kan uitgeschakeld (of ingeschakeld) worden via een verzonken toets op de achterkant om onbevoegd gebruik te beletten.

Eenvoudige montage en instelling

De Ekrano GX is geoptimaliseerd voor verzonken paneel- of blind gat-montage en komt met alle noodzakelijke montagemateriaal geleverd. Opschroefbare aansluitklemblokken houden alles veilig op hun plaats. 

Los elke stroomuitdaging op

De Ekrano GX dient voor eindeloze doeleinden en biedt een perfecte controle voor de meest uiteenlopende toepassingen. Voor oplossingen gerelateerd aan aggregaten, zoals Marine, of Zelfvoorzienend- en noodstroomsysteem, zal het je aggregaat automatisch starten of stoppen, of zal het de ontsteking vertragen tot het einde van de 'stille' perioden. Voor Energieopslagsystemen houdt het de reserveaccu's op 100%, start het op tijdens stroomonderbrekingen en leidt het overtollige (zonne-) energie om naar eigen verbruik, waardoor je geld bespaart. In het geval van campers en noodvoertuigen zorgt het ervoor dat vitale systemen feilloos functioneren. Om er maar een paar te noemen...

Downloads & Ondersteuning

Vind een Victron Energy leverancier in de buurt

Vind een leverancier