Veldtest: Zonnepanelen

Een vergelijking tussen Mono, Poly, PERC en Dubbele PV-modules.

Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
E
Totale zonneopbrengst: --
W
Roemenië
--
--
Installatie datum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Instraling

Dit is een praktijktest en de resultaten zijn specifiek voor deze installatie op deze locatie. Graag onderzoeken wat de beste oplossing is voor de eigen situatie, want de resultaten kunnen verschillen naargelang de omgevingsinvloeden.

Totale zonneopbrengst per 27/03/2023 toen de resultaten opnieuw werden ingesteld:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-oost: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

De MultiPlus, zoals de naam al doet vermoeden, is een gecombineerde omvormer en lader in een elegante behuizing. De vele functies omvatten een echte sinusgolf omvormer, adaptief laden, hybride PowerAssist technologie en meerdere systeemintegratie functies.
Modellen: 2000VA

Unieke PowerAssist-functie

De MultiPlus zal overbelasting van een beperkte AC-bron, zoals een aggregaat of walstroom, beperken. Ten eerste zal het laden van de accu automatisch worden beperkt indien anders sprake zou zijn van een overbelasting. Wanneer dit niet voldoende is zal de uitgang van het aggregaat of de walstroom worden ondersteund met vermogen van de accu.

Ononderbroken AC-vermogen (niet-onderbreekbare voeding)

Wanneer de stroom uitvalt of wal- of aggregaatstroom losgekoppeld wordt, dan zal de omvormer binnen de Multi automatisch geactiveerd worden en de aangesloten belastingen blijven voeden. Dit gebeurt zo snel (minder dan 20 milliseconden) dat computers en andere elektronische apparatuur zonder onderbreking blijven werken.

Vrijwel onbeperkt vermogen dankzij parallelle werking

Tot 6 units kunnen parallel werken om een hoger uitgangsvermogen te behalen. Driefasen of gesplitste fase werking is ook mogelijk. 

Bewaking en bediening op afstand

Wanneer aangesloten op een GX-apparaat (bijv. Cerbo GX), dan is de MultiPlus en systeem of systemen, lokaal (via LAN) of op afstand (via het internet) overal ter wereld te bewaken en te bedienen, door gebruik te maken van de gratis VRM-app en de gratis VRM-portaalwebsite. Toegang is mogelijk via verschillende besturingssystemen op een telefoon, tablet of PC. Er is geen eind aan het niveau van bediening, van het aanpassen van de MultiPlus tot het automatisch starten van een backup aggregaat en meer..."

Downloads & Ondersteuning

Victron online training

Er is een online training beschikbaar met meer informatie over dit product. De training bevat een video, links naar belangrijke referentiebronnen, en een examen om uw kennis te testen. Succesvolle afronding wordt beloond met een certificaat. Voor de online training is een gratis Victron Professional-account nodig.

Vind een Victron Energy leverancier in de buurt

Vind een leverancier