Veldtest: Zonnepanelen

Een vergelijking tussen Mono, Poly, PERC en Dubbele PV-modules.

Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
E
Totale zonneopbrengst: --
W
Roemenië
--
--
Installatie datum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Instraling

Dit is een praktijktest en de resultaten zijn specifiek voor deze installatie op deze locatie. Graag onderzoeken wat de beste oplossing is voor de eigen situatie, want de resultaten kunnen verschillen naargelang de omgevingsinvloeden.

Totale zonneopbrengst per 27/03/2023 toen de resultaten opnieuw werden ingesteld:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-oost: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

De Quattro-II is, net zoals de MultiPlus-II, ook een gecombineerde omvormer en lader. Daarnaast kan de Quattro-II twee AC-ingangen accepteren en automatisch de actieve ingang verbinden. De vele functies omvatten een echte sinusgolf omvormer, adaptief laden, hybride PowerAssist technologie en meerdere systeemintegratie functies zoals drie-fasenwerking of gesplitste fase werking.
Modellen: 24/5000/120-50 and 48/5000/70-50

Twee AC-ingangen & twee AC-uitgangen.

De Quattro-II kan aangesloten worden op twee onafhankelijke AC-bronnen, bijvoorbeeld walstroom en een aggregaat of twee aggregaten. De Quattro-II zal automatisch de actieve ingang verbinden. De hoofduitgang heeft een ‘geen onderbreking’ functie. Wanneer de stroom uitvalt of wal- of aggregaat-stroom losgekoppeld wordt, dan zal de Quattro-II de aangesloten belastingen blijven voeden. Dit gebeurt zo snel (minder dan 20 milliseconden) dat computers en andere elektronische apparatuur zonder onderbreking blijven werken. De tweede uitgang is alleen beschikbaar wanneer AC beschikbaar is op een van de ingangen van de Quattro-II. Belastingen die de accu niet zouden moeten ontladen, zoals airconditioning of een boiler kunnen op deze uitgang aangesloten worden.

Unieke PowerAssist-functie

De Quattro-II zal overbelasting van een beperkte AC-bron, zoals een aggregaat of walstroom, beperken. Ten eerste zal het laden van de accu automatisch worden beperkt indien anders sprake zou zijn van een overbelasting. Wanneer dit niet voldoende is zal de uitgang van het aggregaat of de walstroom worden ondersteund met vermogen van de accu.

Vrijwel onbeperkt vermogen dankzij parallelle werking

Tot 6 Quattro-II kunnen parallel werken om een hoger uitgangsvermogen te behalen. Driefasen of gesplitste fase werking is ook mogelijk.

Downloads & Ondersteuning

Going green in Amazonia

The rollout of reliable, low-cost electricity supply to some of the most inaccessible and fragile environments on earth is a blue print for all our future's. Peruvian solar installer Novum Solar  got in touch with news of three very different success stories within the Amazon rainforest: a commission to provide silent maintenance-free power to 15 Military bases; three phase energy for a...
Lees meer

Vind een Victron Energy leverancier in de buurt

Vind een leverancier