Veldtest: Zonnepanelen

Een vergelijking tussen Mono, Poly, PERC en Dubbele PV-modules.

Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
E
Totale zonneopbrengst: --
W
Roemenië
--
--
Installatie datum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Instraling

Dit is een praktijktest en de resultaten zijn specifiek voor deze installatie op deze locatie. Graag onderzoeken wat de beste oplossing is voor de eigen situatie, want de resultaten kunnen verschillen naargelang de omgevingsinvloeden.

Totale zonneopbrengst per 27/03/2023 toen de resultaten opnieuw werden ingesteld:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-oost: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

De Orion XS is vanaf de basis ontworpen en geeft een nieuwe definitie aan adaptief DC-DC opladen. Voor gebruik in dubbele accusystemen, geladen met een (intelligente) dynamo. Dit apparaat verzekert niet alleen prestaties van topklasse maar garandeert ook de veiligheid van het systeem.

Blijf de regie houden met instelbare ingangs- en uitgangsstromen en wees ervan verzekerd dat de Orion XS met volle capaciteit draait tot 40 °C. De innovatieve aluminium printplaatkoelingstechnologie levert een verbazingwekkende 98 % efficiëntie zonder dat er ventilatoren nodig zijn.

Als integraal onderdeel van het Victron systeem biedt de Orion XS volledige (remote) bewakings- en besturingsmogelijkheden, zodat er volledige controle hebt over het apparaat en systeem.

  • Volledig instelbaar
  • Detectie motoruitschakeling
  • Intelligente laadalgoritmes
  • Efficiënte koeling
  • Werkt met VictronConnect
  • Remote bewaking optioneel

Instelbaar laden

De ingangs- en uitgangsstroom precies instellen met eenvoudige bedieningen. Dit helpt bij het beschermen van dynamo's tegen te hoge belasting en bij het correct laden van de service-accu, vooral in het geval van intelligente dynamo's.

Parallel geschakeld om uitgangsstroom te verhogen

Een onbeperkt aantal of Orion XS-apparaten kan parallel geschakeld aangesloten worden. Dit maakt het eenvoudig om de uitgangsstroom aan te passen aan de vereisten van het systeem.

Smart dynamo compatibiliteit

Met de ingebouwde motoruitschakelingsdetectie garandeert de Orion XS dat de lader alleen vermogen levert als de motor draait. Het helpt ook bij het afnemen van de juiste laadstroom uit intelligente dynamo's zoals die worden aangetroffen in Euro 5- & Euro 6-motoren.

Adaptief laadalgoritme

De Orion XS omvat aanpasbare laadalgoritmes en 8 voorinstellingsmodi van de accu. Voor loodzuuraccu's zorgen deze instellingen voor optimale absorptietijden voor zowel oppervlakkige als diepe ontladingen.

Volledige elektronische bescherming

De Orion XS wordt geleverd met uitgebreide elektronische bescherming tegen te hoge belasting, kortsluiting en te hoge temperaturen. Het verlaagt automatisch het uitgangsvermogen wanneer maximale producttemperatuur bereikt wordt.

Uitschakeling bij lage temperatuur & bescherming tegen te lage spanning

Om schade aan lithiumaccu's te voorkomen, schakelt de lader automatisch uit bij lage temperaturen en als de ingangsspanning onder een door de gebruiker instelbare vergrendelingswaarde komt, waardoor de startaccu wordt beschermd tegen diepe ontlading.

Stof- & waterbestendig

De Orion XS is ontworpen om vervuiling door stof en water te weerstaan en heeft een IP65-classificatie.

VictronConnect

VictronConnect stelt je in staat om de live-status te zien en instellingen te wijzigen van alle Victron-producten met Bluetooth of die aangesloten zijn op een VE.Direct Bluetooth Smart Dongle.

Downloads & Ondersteuning

Vind een Victron Energy leverancier in de buurt

Vind een leverancier