Veldtest: Zonnepanelen

Een vergelijking tussen Mono, Poly, PERC en Dubbele PV-modules.

Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
E
Totale zonneopbrengst: --
W
Roemenië
--
--
Installatie datum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Instraling

Dit is een praktijktest en de resultaten zijn specifiek voor deze installatie op deze locatie. Graag onderzoeken wat de beste oplossing is voor de eigen situatie, want de resultaten kunnen verschillen naargelang de omgevingsinvloeden.

Totale zonneopbrengst per 27/03/2023 toen de resultaten opnieuw werden ingesteld:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-oost: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

De MPPT VE.Can SmartSolar-acculader gebruikt de laatste en snelste technologie om de energie van een zonnestraal om te vormen tot energie die een accubank optimaal oplaad.

De SmartSolar oplaadregelaar zal zelfs een zeer lege accu opnieuw opladen. Het kan werken met een accuvoltage dat zo laag ligt als 0 Volt, op voorwaarde dat de cellen niet permanent gesulfateerd worden of anders beschadigd werden.

Modellen: 12/24/36/48 Volt

MPPT: Super snelle Maximum Power Point Tracking

De MPPT VE.Can SmartSolar-acculader wordt aangesloten op een open PV-circuit van 150 of 250 Volt en zal uw 12, 24 of 48V-accubank van 70 tot 100 A stroom (afhankelijk van het model) automatisch detecteren.

De laadinstellingen zijn volledig programmeerbaar en kunnen zelfs ingesteld worden voor verschillende chemische samenstellingen voor accu’s, zoals loodzuur, lithium en anderen.

Bedien uw acculader op afstand

DE MPPT VE.Can SmartSolar-acculader kan op afstand bediend en ingesteld worden met Bluetooth via de VictronConnect-app. Dit maakt de instelling van het apparaat mogelijk, alsmede het beheer en een directe weergave van informatie zoals accuspanning en stroom, PV-spanning en -stroom en historische gegevens. 

Additionele seriegeschakelde eenheden

De VE.Can SmartSolar-acculader is uitgerust met CAN bus-poorten. Hierdoor wordt de aansluiting van additionele VE.Can SmartSolar-acculaders mogelijk gemaakt. Deze additionele eenheden worden eenvoudigweg seriegeschakeld met een enkele RJ45-kabel.

Alle individuele VE.Can SmartsSolar-acculaders zullen hun laadfasen op elkaar afstemmen, zodra ze op elkaar zijn aangesloten. Ze kunnen ook hun gegevens doorsturen naar een GX-monitoringsapparaat via een enkele kabel.  

Monitoring en bediening op afstand

Als het GX-apparaat is verbonden met het internet, zal het Victron Remote Management-portaal (VRM) toegang geven tot het volledige vermogen van uw zonneladers.

Voor installaties op afstand - zelfs wanneer er geen internetverbinding in de buurt is - kan u uw MPPT regelen door de  GlobalLink 520 te verbinden.

SmartSolar-controlescherm

De VE.Can.SmartSolar-acculader is ook uitgerust met een VE.Direct poort zoals onze andere MPPT zonneladers. Deze poort kan voor controle van enkelvoudig toestel of voor beheer straatlicht zijn. De aan/uit connector met afstandsbediening kan extern beheerd worden door een toestel van derden zoals een lithium batterij. Een optioneel plug-in LCD beeldscherm/beheer biedt live-gegevens, opstelling en bediening, recht van het hart van het toestel.

VictronConnect

VictronConnect stelt je in staat om de live-status te zien en instellingen te wijzigen van alle Victron-producten met Bluetooth of die aangesloten zijn op een VE.Direct Bluetooth Smart Dongle.

Downloads & Ondersteuning

Victron online training

Er is een online training beschikbaar met meer informatie over dit product. De training bevat een video, links naar belangrijke referentiebronnen, en een examen om uw kennis te testen. Succesvolle afronding wordt beloond met een certificaat. Voor de online training is een gratis Victron Professional-account nodig.

Vind een Victron Energy leverancier in de buurt

Vind een leverancier