Veldtest: Zonnepanelen

Een vergelijking tussen Mono, Poly, PERC en Dubbele PV-modules.

Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
E
Totale zonneopbrengst: --
W
Roemenië
--
--
Installatie datum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Instraling

Dit is een praktijktest en de resultaten zijn specifiek voor deze installatie op deze locatie. Graag onderzoeken wat de beste oplossing is voor de eigen situatie, want de resultaten kunnen verschillen naargelang de omgevingsinvloeden.

Totale zonneopbrengst per 27/03/2023 toen de resultaten opnieuw werden ingesteld:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-oost: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Service bestelbus

Altijd klaar voor actie.

Als het werk niet naar de werkplek komt, dan brengt u de werkplek naar het werk, of niet dan? Een goede servicewagen staat altijd klaar. De accu's van het draadloze gereedschap, aangedreven door 230 V, zijn volledig opgeladen en uw tablet en printer staan klaar om uw kantoortaken in een mum van tijd voltooid te hebben. Cabineverlichting op 12 V zorgt ervoor dat het werk niet onderbroken hoeft te worden.

Het leveren van een perfecte service kan grote vaardigheden vereisen, maar niet per se enorme hoeveelheden elektrisch vermogen. Daarom is ons brede assortiment effectieve stroomoplossingen perfect voor kleinere en meer eenvoudige opstellingen. Onze kleinere units zijn allemaal gebouwd met dezelfde professionele kwaliteit als onze grotere modellen: De keuze van professionals.

Vermogen

naar de service

Met de modulaire systeemcomponenten van Victron Energy kunt u een compleet systeem bouwen, geheel afgestemd op uw behoeften. Terwijl sommige keuzes duidelijk worden na het berekenen van het dagelijkse energieverbruik en het vereiste piekvermogen, kan het zijn dat voor andere keuzes misschien wat meer denkwerk nodig is.

Dagelijks energieverbruik

350 Wh

Vereist piekvermogen

200W

In dit voorbeeld

Het dagelijkse energieverbruik wordt berekend door de som van alle verbruikers op te tellen en te vermenigvuldigen met de hoeveel tijd die ze per dag worden gebruikt: Tel alle Watts van de gelijktijdig gebruikte verbruikers bij elkaar op om het benodigde piekvermogen te berekenen.

Voor de hand liggende keuzes

Systeem Ontwerp

Overwegingen

Onderstaand enkele van de belangrijke principes van ontwerp uitgelegd, klik op de vragen voor de aanbevelingen van onze technici

 • 01

  Welke (maat) omvormer is een betrouwbare en compacte oplossing?

  Het Phoenix-assortiment omvormers, ontwikkeld voor professionele werk, zijn een perfecte kostenefficiënte oplossing voor systemen waar het opladen door middel van walstroom niet essentieel is. De Pure Sine Wave-technologie voedt op een veilige manier gevoelige elektronica zoals computers en het hoge piekvermogen maakt hoge stromen voor het opstarten van elektrisch gereedschap mogelijk, zodat elke belasting probleemloos gevoed kan worden. Het brede Phoenix-assortiment omvormers bestaat uit een verscheidenheid aan kleinere modellen, waardoor het eenvoudig is om de juiste omvormer efficiënt af te stemmen op de lagere (piek)vermogensbehoefte van uw systeem.
  Omvormers maken van 12V DC energie 230V AC energie. Omvormers moeten gedimesioneerd zijn om de gemiddelde AC belasting continue te leveren en moeten in staat zijn de verwachte piekbelastingen van gelijktijdige AC belastingen te kunnen leveren. Bekijk alle omvormers

  De keuze van professionals

  Phoenix Inverter VE.Direct 375/12: De verwachte 200 W piek belasting zijn geen probleem voor de 700W piek belasting van dit model er is nog ruimte voor toekomstige uitbreidingen. De meeste bestelwagens hebben een 12 V systeem het wordt aanbevolen ook de serviceaccu ook 12 V te houden.
  Systemen met een hoger dagelijks energieverbruik, of die afhankelijk zijn van minder 'motortijd', kunnen mogelijk niet volledig vertrouwen op het opladen door de dynamo en moeten mogelijk (gedurende de nacht) gebruik maken van walstroom, vooral als loodzuuraccu's gebruikt worden, waar het opladen van een volledige lading meer tijd kost dan het gebruik van lithium-accu's. In dit geval is de MultiPlus omvormer/acculader-combinatie een betere keuze.
 • 02

  Lithium of loodzuur service accu in welke maat?

  Victron Energy biedt meerdere mogelijkheden voor de serviceaccu, maar de belangrijkste keuze is tussen loodzuur en lithium, wat voornamelijk afhangt van de verwachte prestaties, kosten per cyclus en fysieke aspecten (grootte/gewicht). De keuze met betrekking tot de accutechnologie heeft ook gevolgen voor de andere systeemcomponenten die direct aangesloten zijn op (of beheerd worden door) de accu’s.

  In het algemeen wordt lithium gebruikt als de dagelijkse vraag naar energie extreem groot is, als supersnel laden essentieel is of als er gewichts- of ruimtebeperkingen zijn. Lithium heeft ook een lagere kostprijs per cyclus. Loodzuur heeft een lagere initiële kostprijs en is perfect voor gewone, minder veeleisende vermogensprofielen en als gewicht en ruimte geen probleem zijn. Het bovenstaande doet waarschijnlijk geen recht aan 45 jaar knowhow op het gebied van accu ontwikkeling, voor meer info kunt u onze deep dive raadplegen.

  Victron Energy biedt accu’s van uitzonderlijke kwaliteit met hoogwaardige eigenschappen die grondig getest zijn. Onze informatiebladen geven een goed beeld van de prestaties en de verwachte levenscycli, wat betekent dat u niet voor verrassingen op het gebied van investeringen komt te staan. Onze brede keuze aan accu's
  Keuzes, keuzes... Lithium of loodzuur?

  De keuze van professionals

  12 Volt Deep Cycle AGM 90 Ah. Een 12 Volt Deep Cycle AGM 90 Ah-accu kan 576 Wh per dag leveren om de belasting probleemloos van stroom te voorzien. Het opladen van de accu’s zal, in vergelijking met lithium, langzamer gaan. De 18 A DC-DC-acculader is verbonden met de smart dynamo en laadt in 5-7 uur een lege serviceaccu tot 50 % op. Als de dagelijkse motortijd het volledig opladen van de accu niet mogelijk maakt, dan wordt het gebruik van een Blue Smart IP22-acculader 12/30 aanbevolen om de accu 's nachts op te laden met behulp van walstroom.

  Lithium 12,8 V Smart 60 Ah. Deze extreem compacte en lichte box beschikt over een verbluffende 768 Wh aan energie, meer dan genoeg om de verwachte belasting van 350 Wh aan te kunnen, zelfs als 20 % in reserve wordt gehouden voor redenen met betrekking tot de levenscyclus. Door zijn beperkte vorm en gewicht, kan alle ruimte gebruikt worden als werkruimte. Dankzij de snelle oplaadeigenschappen van lithium, kan de accu in slechts 1 uur volledig worden opgeladen met behulp van de dynamo van de motor (de 90 A-dynamo van de motor kan veilig worden opgeladen met 45 A per uur, berekend met ± 50 % van de nominale capaciteit).
  Als vuistregel voor het dimensioneren van de accu's, berekenen we 2x het dagelijkse energieverbruik voor loodzuuraccu's vanwege hun 50 % veilige ontladingscapaciteit, en we houden ongeveer 20 % in reserve voor lithium-accu's. Selecteer het dichtstbijzijnde model uit ons assortiment en rond de ampères voor de zekerheid naar boven af.
 • 03

  Veilig combineren van (lithium) service accu's met (smart) dynamo's en start accu's.

  Ga met ons brede assortiment DC-DC-acculaders, accuscheiders of Smart BMS-producten alle uitdagingen aan die komen kijken bij het combineren van (smart) dynamo's, start- en serviceaccu's (lithium of loodzuur). Onze oplossingen zijn speciaal ontworpen voor voertuigen en zorgen ervoor dat zowel loodzuur- als lithiumserviceaccu’s correct kunnen worden opgeladen, zonder daarbij de smart dynamo of de accu's te beschadigen.
  De juiste oplossing hangt voornamelijk af van de combinatie van uw dynamo (smart of conventioneel) en het type serviceaccu (loodzuur of lithium), en van andere factoren. Vraag gerust een plaatselijke Victron Energy-installateur om advies. Vraag de installateur in de buurt

  De keuze van professionals

  Loodzuur: Orion-Tr 12/12-18: Deze professionele Accu naar Accu DC-DC lader is ontworpen om elke capaciteit dynamo (smart of conventioneel) en start accu te verbinden met elk type service accu. Als de motor loopt laadt de 12V naar 12V lader de service accu met 18 A per uur.
  Lithium: Smart BMS CL 12/100: Voor op lithium gebaseerde 12 V-voedingssystemen met een belasting tot 100 A, is deze compacte en robuuste oplossing de perfecte keuze. Het apparaat bestaat uit een accubeheersysteem, stroombegrenzer en een accuscheider, allemaal in één systeem. Hierdoor wordt de lithium-accu goed en snel beheerd en opgeladen. Het beperkt de laadstroom tot de veilige zone van de uitgangsspecificaties van de dynamo, zodat oververhitting of vroegtijdige slijtage van de dynamo voorkomen wordt. De service- en startaccu zijn ook op een veilige manier gecombineerd. Het apparaat functioneert met behulp van de VictronConnect-app.
  In beide gevallen beschermt een aparte BatteryProtect 100 A de service accu tegen te diepe ontlading door DC belastingen, die gedimensioneerd moet zijn voor de maximaal te verwachten stroom.

Professionele uitdagingen?
Vraag de Victron Professional in de buurt.

Het aantal mogelijkheden per component is behoorlijk uitgebreid. Dat is waarom wij de Victron Energy Professionals opleiden om uw exacte behoeften perfect om te zetten in robuuste oplossingen. Ze beschouwen het als een grote verantwoordelijkheid om altijd de juiste oplossing te adviseren (zelfs als dit soms indruist tegen dat wat de klant in eerste instantie in gedachten had). Ze doen al het mogelijke om u nog jarenlang tevreden te houden.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Een Victron Professional naast een auto met Victron apparatuur

Uw browser lijkt de nieuwste technologieën niet te ondersteunen. Overweeg het gebruik van een modernere browser om deze sectie correct te zien.

Schema

voor een op lithium en loodzuuraccu gebaseerd systeem

Hoe worden de systeemontwerp overwegingen in een robuust systeem vertaald?

Serviceaccu
Laden

AC apparatuur (1 fase)

Elk ‘huishoudelijk’ apparaat of ‘zwaar gereedschap’ dat in een thuis- of werkomgeving te vinden is, kan ook in onafhankelijke energiesystemen gevonden worden. Al deze apparaten hebben wisselstroom nodig om te kunnen functioneren (230 V of 110 V).

Sommige van deze apparaten, zoals computers, kunnen gevoelig zijn voor de kwaliteit van het omgevormde vermogen (slecht AC-ingangsvermogen van de wal- of aggregaatstroom kan deze kwaliteit negatief beïnvloeden). Motoraangedreven of warmte opwekkende apparatuur kan piekvermogen voor het opstarten vereisen. Al onze omvormers produceren een zuivere sinusgolf, zelfs als de kwaliteit van de AC-ingang minder goed is, wat ervoor zorgt dat gevoelige belastingen kunnen worden gevoed en dat ze gebruik kunnen maken van een piekvermogen van, over het algemeen, 2x de nominale capaciteit van de omvormer om zelfs de zwaarste belastingen, of eigenlijk elke belasting, probleemloos aan te drijven.

Voorbeelden van AC apparatuur

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Dynamo's

Voertuigen en boten zijn uitgerust met motor(en) die vermogen opwekken om zich voort te bewegen, maar die ook elektrische energie opwekken door middel van dynamo's. Dynamo's wekken elektrische gelijkstroom (DC) op uit mechanische energie, de energiedie gebruikt wordt om op te slaan in de accubank of om de gelijkstroom-apparatuur rechtstreeks van stroom te voorzien.

Kleine motoren hebben meestal kleine dynamo's, grotere motoren hebben meestal grotere dynamo's, soms zijn ze zelfs uitgerust met (extra) krachtige dynamo's om de opbrengst te verhogen. Voertuigen, vooral die met Euro 4/5-motoren, kunnen voorzien zijn van smart (variabele spanning) dynamo's, waarbij de opbrengst op basis van de bedrijfsomstandigheden van het voertuig geregeld wordt. Dit zorgt ervoor dat het opladen van een secundair accusysteem tot een bruikbaar niveau onsuccesvol is. Lithium-serviceaccu’s kunnen de dynamo van de motor zwaar belasten, en daarom moet deze waarschijnlijk beschermd worden tegen oververhitting of vroege slijtage.

Ongeacht het type dynamo van de motor, of het type serviceaccu, Victron Energy biedt een breed scala aan oplossingen om elke dynamo veilig op elke accubank aan te sluiten, zonder daarbij de smart dynamo of accu's te beschadigen. Raadpleeg onze informatiebladen voor meer informatie. Raadpleeg ook de documentatie van de fabrikant om te zien welk vermogen de dynamo kan leveren. Voor lithium-servicebanken en conventionele of smart dynamo's, adviseren we om de vermogensspecificatie van de dynamo met 50 % te berekenen, zodat de dynamo niet overbelast raakt.

Zie al onze DC-DC laders Bekijk alle accuscheiders Zie al onze (Smart) BMS mogelijkheden

Battery Management Systems

Battery management systems take excellent care of Lithium batteries, protecting the individual cells of LiFePO4 batteries against over voltage, under voltage and over temperature and will shut down or reduce charging (VE.Bus products only) or disconnect the loads when this occurs.

Victron Energy offers several BMS options, in general the VE.Bus BMS and smallBMS signal separate devices to disconnect the charging (Cyrix-Li, DC-DC chargers) or disconnect the loads (BatteryProtect), the other (Smart) BMS versions are designed for vehicles or boats and offer more ‘all-in one’ functionalities.

Zie al onze Battery Management Systems

Accumonitor

Een accumonitor is als een brandstofmeter voor de accu. Het registreert hoeveel stroom verbruikt en geladen is. De accumonitor berekent de laadstatus, de overgebleven capaciteit en de tijd totdat de accu leeg is. De accuspanning geeft geen nauwkeurige indicatie over de laadtoestand (zeker niet onder belasting). Een accumonitor doet dat wél.

Victron Energy accumonitors bewaren historische gegevens zoals het aantal laadcycli, diepste ontlading, hoogste spanning, laagste spanning enz. De accu monitor waarschuwt bij kritieke toestanden zoals lage spanning of laadtoestand en kan zelfs afsluiten of een aggregaat starten om dure accu schade te voorkomen.

Victron heeft accumonitors met of zonder scherm, met Smart versies kunt u gedetailleerde gegevens volgen en instellingen aanpassen in de gratis VictronConnect app. Bekijk al onze Accumonitors

BatteryProtect

De BatteryProtect verbreekt de verbinding van de accu met niet essentiële belastingen voordat de accu beneden een vooraf ingestelde minimum spanning is. (volledig ontladen beschadigd de accu) of voordat er onvoldoende vermogen over is om de motor te starten.

Victron Energy BatteryProtect biedt meer. Ingebouwde uitschakelvertragingen zorgen ervoor dat vitale elektronica niet per ongeluk worden losgekoppeld, bijv. als er een korte daling van de spanning plaatsvindt als de motor gestart wordt. Alles wordt ook weer automatisch opnieuw gekoppeld als de accu voldoende is opgeladen.
De BatteryProtect heeft een Remote schakelaar, zodat hij via een BMS of door een schakelaar aan/uit gezet kan worden. De Smart versie is te programmeren met de VictronConnect app.

Zie onze BatteryProtect modellen

Acculaders

Battery chargers recharge batteries (DC) when plugged into shore power (AC).
At the same time the Victron Energy battery chargers can also power devices directly.

All Victron Energy battery chargers are developed for professional duty. Our advanced multi step charging algorithms get the best out of your battery, giving the battery the power it needs, maintaining its health, ensuring better performance... and a longer life.

Smart models work with VictronConnect, so you can check the status and configure all settings of your battery charger remotely via Bluetooth. Chargers with different waterproof ratings (IP rating) are also available. Our wide range of models makes it easy to select the right charger, saving you the cost of having to buy a larger one.

Bekijk al onze laders

DC-DC Acculaders

DC-DC-omvormers, of accu-naar-accu-laders (omvormers met ingebouwde oplaadalgoritmen) worden gebruikt in systemen met een dubbele accu, waar de (smart) dynamo en de startaccu worden gecombineerd met de serviceaccu (met gelijke of verschillende spanningen) voor het opladen. Ze kunnen ook gebruikt worden om toepassingen met speciale accu’s op te laden (bijv. boegschroeven), of om toepassingen van stroom te voorzien als die een andere spanning hebben dan de serviceaccubank.

De meeste DC-DC-acculaders kunnen worden gebruikt in 12 V- of 24 V-systemen en zijn geschikt voor zowel loodzuur- als lithium-accu's. Sommige modellen van de DC-DC-acculader kunnen parallel worden aangesloten om de uitgangsstroom te verhogen. DC-DC-acculaders zijn een perfecte en veilige oplossing voor het opladen van de lithium-accubanken van smart dynamo's (en wat dat betreft ook loodzuuraccu’s).

Lithium accu's laden met de dynamo
De meeste dynamo's kunnen niet rechtstreeks worden aangesloten op lithium-accu's. Een lithium-accu trekt meer stroom dan de dynamo kan leveren, wat blijvende schade aan de dynamo kan veroorzaken. Stroombegrenzing is een van de opties om binnen de veilige zone van de dynamo te blijven, zodat de dynamo niet beschadigd raakt.

Victron heeft meerdere oplossingen voor dit probleem, één daarvan zijn de DC-DC omvormers:

 • DC-DC converters act as a current limiter between the alternator and the battery: the battery can be safely charged without blowing up the alternator.
 • Victron also offers alternative solutions for dual battery systems powered by alternators. Some (smart) BMS products physically limit the current drawn from the alternator, in other systems, battery combiners might be a solid option. See the datasheets for more info.
Bekijk onze DC-DC omvormers

DC Elektronica

DC-apparatuur is ontworpen om rechtstreeks te werken met de stroom die uit de accubank komt (gelijkstroom). Met name voertuigen en boten kunnen (veel) gelijkstroomapparatuur aan boord hebben (zoals bedieningspanelen, verlichting, navigatieapparatuur, automatische piloot, dieptemeters enz.).

Sommige kleinere zelfvoorzienende systemen kunnen alleen op DC werken, met 12V lampen, TV's of koelkasten. Grotere systemen combineren AC en DC gebruikers.

In elk geval is het belangrijk de accu te beschermen tegen te diepe ontlading hiervoor heeft Victron de BatteryProtect.

Omvormers

Omvormers zetten DC van de accu om in AC, om op een veilige manier apparaten en gereedschap met 230V te gebruiken (of 110V voor andere markten)

Alle omvormers van Victron Energy zijn ontwikkeld voor professioneel gebruik en hebben een reputatie van extreme robuustheid, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden. De ingebouwde Pure Sine Wave-technologie voedt op een veilige manier gevoelige elektronica zoals computers. Het hoge piekvermogen maakt piekstroom voor het opstarten van zwaar gereedschap mogelijk, zodat u elke belasting probleemloos kunt voeden. De hoge efficiëntie en het ultra-lage eigen verbruik zorgen ervoor dat de opgeslagen energie kan worden gebruikt om de verbruikers efficiënt van stroom te voorzien, zodat er geen rekening gehouden hoeft te worden met ruime marges om energieverliezen te compenseren.

Grotere modellen kunnen industriële apparaten van stroom voorzien en vrijwel onbeperkt stroom leveren door een parallelle of 3–fasen werking. Andere modellen worden geleverd met ingebouwde opladers (omvormer/acculaders) die gebruikt kunnen worden als het opladen vanaf AC-bronnen vanaf de wal of het aggregaat essentieel is. Ongeacht wat u nodig heeft, ons brede assortiment maakt het eenvoudig om de juiste omvormer voor uw toepassing te selecteren, zodat u de kosten voor een groter model bespaart.

Bekijk alle omvormers Bekijk al onze omvormer/acculaders

Serviceaccu's

De service accu slaat energie op voor de gebruikers, om zelfstandige energie voorziening te hebben voor momenten dat de ingangspanning(en) niet (volledig) beschikbaar is.

Victron energy biedt verschillende accu soorten, allemaal ontworpen voor professionele toepassing, betrouwbaarheid en lange levensduur in de meest zware omstandigheden. De accu's worden geleverd met 2 jaar wereldwijde garantie en de informatiebladen geven een eerlijk overzicht van de prestaties en het verwachte aantal laadcycli, dus geen verrassingen bij de investering.

Terwijl er meerdere technologieën zijn om uit te kiezen, is de belangrijkste keuze tussen loodzuur of lithium wat hoofdzakelijk afhangt van de verwachtingen van prestaties, kosten per cyclus, en de fysieke aspecten (grootte/gewicht).

 • Kies loodzuur als:
 • Wordt af en toe gebruikt
 • Lagere aanschaf kosten
 • Gewicht en ruimte zijn geen probleem
 • Normaal opladen
 • Kies Lithium als:
 • Gebruik dagelijks
 • Lagere kosten per cyclus
 • Gewicht en ruimte overwegingen
 • Snelladen

Serviceaccu's

De service accu slaat energie op voor de gebruikers, om zelfstandige energie voorziening te hebben voor momenten dat de ingangspanning(en) niet (volledig) beschikbaar is.

Victron energy biedt verschillende accu soorten, allemaal ontworpen voor professionele toepassing, betrouwbaarheid en lange levensduur in de meest zware omstandigheden. De accu's worden geleverd met 2 jaar wereldwijde garantie en de informatiebladen geven een eerlijk overzicht van de prestaties en het verwachte aantal laadcycli, dus geen verrassingen bij de investering.

Terwijl er meerdere technologieën zijn om uit te kiezen, is de belangrijkste keuze tussen loodzuur of lithium wat hoofdzakelijk afhangt van de verwachtingen van prestaties, kosten per cyclus, en de fysieke aspecten (grootte/gewicht).

 • Kies loodzuur als:
 • Wordt af en toe gebruikt
 • Lagere aanschaf kosten
 • Gewicht en ruimte zijn geen probleem
 • Normaal opladen
 • Kies Lithium als:
 • Gebruik dagelijks
 • Lagere kosten per cyclus
 • Gewicht en ruimte overwegingen
 • Snelladen

Zonneladers

Een PV lader vangt energie van zonnepanelen op en bewaart deze in de accu's. Door gebruikt te maken van de meest recente en snelste technologieën wordt de energie opbrengst geoptimaliseerd, om zo op intelligente wijze een volledige lading in de kortst mogelijke tijd te realiseren rekening houdend met staat van de accu, voor betere prestaties... en een langere levensduur.

De zonneregelaars van Victron gebruiken ultrasnelle maximale power point tracking om elke druppel stroom uit de panelen te trekken.

De smart-modellen maken het mogelijk om de zonneopbrengst te volgen en analyseren met behulp van de gratis VictronConnect-app. Andere verbindingsopties maken een remote verbinding via ons VRM-portal mogelijk. Kleinere modellen hebben een intelligente belastingsuitgang, waardoor schade veroorzaakt door het 'leegtrekken’ van de accu’s voorkomen wordt. Bij grotere systemen kunnen de zonneladers gesynchroniseerd worden, zodat ze als één grote en zeer efficiënte oplader fungeren.

Bekijk onze PV Calculator om bij de zonnepanelen de juiste MPPT-lader te selecteren

Zonnepanelen

Zonnepanelen vangen energie uit zonlicht op en sturen het door naar een zonnelaadregelaar die de energie opslaat in de accubank van het systeem. Het toevoegen van zonnepanelen aan uw systeem betekent gratis energie, onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet, en stelt u in staat om de behoefte aan lawaaierige, brandstofverbruikende en onderhoudvereisende aggregaten te verkleinen of uitsluiten.

Victron Energy biedt een breed scala aan zeer efficiënte zonnepanelen die uitzonderlijke prestaties leveren bij weinig licht en een hoge lichtgevoeligheid hebben binnen het hele zonnespectrum, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor elk systeem. De zonnepanelen van Victron Energy voldoen aan de strengste veiligheidsvereisten en hun beperkte garantie betekent geen toekomstige verrassingen.

Bekijk al onze zonnepanelen

Startaccu's

Startaccu's zijn noodzakelijk om de motor(en) te starten. Deze accu's zijn ontworpen voor hoge ontlaadstromen en zijn anders dan service accu's. Om te voorkomen dat de startaccu per ongeluk leeg getrokken wordt, moet deze altijd gescheiden zijn van de service accu's. Victron Energy heeft meerdere oplossingen voor verschillende typen systemen.

Victron Energy biedt verschillende accuscheiders aan. Er zijn ook uitgebreidere manieren om de start- en serviceaccu veilig aan te sluiten, waaronder het aansluiten van een accuscheider op een BMS, op all-in-one Smart BMS-producten of op DC/DC-acculaders. Deze opties kunnen meer controle- en configuratiemogelijkheden bieden, met name om niet-gereguleerde dynamo's te beschermen tegen oververhitting en lithium-accu's tegen overmatig (ont)laden.

Bekijk alle accuscheiders Zie al onze DC-DC laders Zie al onze (Smart) BMS mogelijkheden

VictronConnect

Alle Victron Energy Smart apparaten kunnen zo uit de hand bewaakt en bestuurd worden. Verbind met de VictronConnect app via Bluetooth en er is meteen toegang tot de prestatie gegevens van het systeem. Eenvoudig aanpassen van instellingen of Aan- of Uitzetten en nog veel meer.

Niet-smart apparaten met een VE.Direct poort kunnen smart worden door door het gebruik van een VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Het is ook mogelijk om het systeem op afstand te bewaken en te bedienen. Met de VictronConnect Remote-functionaliteit kunnen Victron-producten met een VE.Direct-interface op afstand worden bediend via een GX-product en het online VRM-portal. Deze krachtige functie maakt volledige productconfiguratie en bewaking van vrijwel overal ter wereld mogelijk met behulp van de VictronConnect-app. De gebruikersinterface geeft het gevoel dat de producten lokaal zijn aangesloten via Bluetooth of een VE.Direct-naar-USB-interface.

Zie wat de VictronConnect app kan doen Bekijk onze GX-apparaten
Systeem specificaties
Hoe vertaalt het vermogensprofiel zich in een systeem? Hier is onze aanbeveling voor een efficient en voordelig systeem voor mobiele service professionals, zowel voor lithium als loodzuur accusystemen.

Overweeg het gebruik van een moderne browser om deze gedetailleerde tabel en de volledige sectie correct te zien.

Energieverbruik
Verwachte verbruikers
Opladen van ±3 accu's voor draadloos gereedschap.
Stroomvoorziening voor een klein mobiel kantoor (laptop/printer/smartphone)
Cabine verlichting (LED)
Dagelijks energieverbruik:
350 Wh
Benodigd piekvermogen:
200 W
Systeem piekvermogen:
700 W
Max. energieverbruik loodzuur:
540 W
Max. energieverbruik Lithium:
768W
Omvormen
Inverter
Victron Phoenix 12/350
Opslag
Service battery:
110 Ah 12 V AGM of
Lithium: 12,8 V / 60 Ah
Accu bescherming:
BatteryProtect 100A
Beschermd de accu tegen te diepe ontlading. Gebruik voor zowel loodzuur als lithium systemen.
Generatie
Laden met de dynamo van de motor (zie uitleg)
Dynamo uitgang:
70-90 A*
Veilige opbrengst 50%
* Voor specificaties zie gegevensblad van de fabrikant.
Loodzuur laden:
Orion-Tr 12/12-18* of
Cyrix-ct 120A**
* Of smart versie
** De Cyrix werkt niet met "slimme" dynamo's.
Voor Lithium gebruik:
Smart BMS CL 12/100
Afgezekerd met maximaal 40 A, de LiFePO4 accu met 30 A laden, een 50% ontladen accu in ±1 uur volledig opladen.
Met de + verbonden, niet noodzakelijk om DC belastingen af te koppelen.
Bewaking
Accumonitor:
SmartShunt 500A Accumonitor
Uitbreidingen
Battery charger:
Blue Smart IP22 Charger 12/30
Als er <2 uur per dag via de dynamo van de motor geladen wordt, voeg dan walstroom laden of laden op zonne-energie toe.
Zonnepaneel:
BlueSolar Paneel: : ± 100 W
Zonnelader:
Smart MPPT 75/15
Volledige lijst weergeven Pijl naar beneden
Volledige lijst weergeven Pijl naar beneden

Waarom Victron Energy?

De juiste producten voor het werk

Omdat u altijd onderweg bent, wilt u betrouwbare maar kosteneffectieve oplossingen waar u de komende jaren mee door kunt komen. Het is belangrijk dat u een stroomvoorziening kunt selecteren die exact aan uw behoeften voldoet en die voldoen aan hun specificaties, zodat u niet teleurgesteld zult worden. Victron Energy heeft een breed scala aan modulair verbonden producten die doen wat ze beloven. Ze worden aangedreven door knowhow, dankzij 45 jaar ervaring op het gebied van energie-uitdagingen die het hoofd geboden worden door middel van innovatie.

Icoon van 45 jaar Victron Energy
Lithium accu

Waarom Victron Energy?

Altijd aan. Altijd beschikbaar.

Het is bewezen dat onze robuuste systemen keer op keer ongeëvenaarde betrouwbaarheid leveren. Dit wordt gekenmerkt door ons wereldwijde marktleiderschap op het gebied van stroomvoorzieningsapparatuur voor ambulances, wat aangetoond wordt door talloze verhalen over Victron Energy-omvormers die al meer dan 40 jaar meegaan en nog steeds doen waar ze voor gebouwd zijn.

Ambulance

Waarom Victron Energy?

Betrouwbaarheid zorgt voor een lange levensduur

Bij het nemen van beslissingen over investeringen in de stroomvoorziening, kunnen berekeningen die alleen gebaseerd zijn op prijs, bedrieglijk zijn. De werkelijke prestaties en de verwachte levensduur zijn even belangrijk. Gelukkig voldoet Victron Energy-apparatuur aan hun specificaties, zowel qua prestaties als verwachte levensduur (indien gebruikt zoals bedoeld). Onze garantie van 5 jaar en ons beleid met betrekking tot eerlijke en snelle reparaties betekent dat uw investering beschermd is en dat u in de meeste gevallen niet in de steek gelaten zult worden.

jaar garantie
Een Victron professional laat de VictronConnect app zien

Waarom Victron Energy?

Professionele uitdagingen. Geaccepteerd.

Ongeacht de elektronica die door uw voertuig gebruikt wordt voor de aandrijving, of de gereedschappen die u gebruikt voor een klus, Victron Energy heeft een van de grootste assortimenten van stroomvoorzieningsapparatuur op de markt, zodat uw geniale werkzaamheden van stroom voorzien kunnen worden. Het voordeel van het werken met slechts één merk betekent dat alles gedekt wordt, dat u slechts één contactpersoon heeft voor upgrades of het oplossen van zeldzame problemen die zich voor kunnen doen. Ons wereldwijde netwerk van Victron Energy Professionals is opgeleid op basis van 45 jaar probleemoplossende ervaring. Zij kunnen uw uitdagingen omzetten in robuuste oplossingen waardoor u voor de komende jaren tevreden en uw investeringen veilig blijven.

Een Victron professional naast een auto met Victron apparatuur in de achterbak

Waarom Victron Energy?

Professionele Voertuigen
gedreven door kennis

Kijk hoe wij typische voertuig problemen oplossen.
Motor aangedreven door
Pijl symbool
Verken onze expertise in Professionele voertuigen

Uw browser lijkt de nieuwste technologieën, om deze sectie correct te zien, niet te ondersteunen; overweeg het gebruik van een moderne browser.

Smart BMS CL 12/100

Veilig combineren van elke dynamo met Smart Lithium accu's.

Bekijk een gevarieerd aanbod van voertuig systeem schema's
Download ons boekje
Download icon
Gedetaillerde vergelijking

De opinie van een expert: Lithium of AGM accu's

Meer weergeven Carret icon
DC-DC Acculader

Professioneel service accu opladen met de Orion-Tr Smart.

Victron Professional

Inschrijven voor het volgende voertuigen webinar of training

Download onze folder

Bekijk al onze Professionele Voertuigen producten en meer voorbeelden.

VictronConnect

Real-time inzicht en volledige controle met onze VictronConnect app

Voorbeeld oplossingen van onze partners

Bezoek ons nieuwsblog

Zoek een leverancier in de buurt

Ons gevestigde wereldwijde netwerk van lokale Victron Professionals is toegewijd u te helpen bij het vinden van een optimale oplossing voor uw uitdaging.

Vertrouw op onze wereldwijde service

Bij Victron vinden we het belangrijk dat klanten snel en vakkundig worden geholpen. Dit is de reden waarom ons wereldwijde netwerk van Victron Professionals de hoogste technische knowhow heeft en zich inzet om zo snel mogelijk reparaties uit te kunnen voeren,

zodat u uw reis kunt beginnen of voortzetten, waar u ook heen gaat.