Veldtest

Zonnepanelen

Een vergelijking tussen Mono, Poly, PERC en Dubbele PV-modules.

Realtime gegevens
-- -- lokale tijd
Installatie datum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Instraling
Roemenië
44°17'59.9"N
26°11'29.7"E

Mono

2500Wp --
Totale zonneopbrengst: --

Split-cell

2500Wp --
Totale zonneopbrengst: --

Poly

2500Wp --
Totale zonneopbrengst: --

PERC

2500Wp --
Totale zonneopbrengst: --

* Dit is een veldtest en de resultaten zijn specifiek voor deze installatie op deze locatie,Onderzoek wat de beste oplossing is voor uw eigen situatie, aangezien de resultaten verschillen op basis van omgevingsinvloeden.

Ambulance

Het moet overal en altijd werken.

Wanneer elke seconde telt om een leven te redden, dan kan het belang van een betrouwbaar mobiel energiesysteem niet worden onderschat. Het energiesysteem mag nooit een afleiding zijn voor de medici, het moet gewoon iedere keer, overal en altijd werken. Het systeem moet worden voorbereid op een rampenscenario en waar mogelijk moeten stroomproblemen worden voorkomen.

Het zijn deze hoge eisen die onze technici ertoe aanzetten oplossingen te leveren die blijven presteren, wat er ook gebeurt. 45 jaar innovatie en het oplossen van problemen hebben ons misschien gebracht tot wereldmarktleider in de stroomvoorziening voor ambulances, maar het heeft nooit veranderd wie we zijn. Integendeel, het is een inspiratiebron voor ons om steeds betere energie oplossingen te creëren, gedreven door knowhow.

Als energie kan

red levens

Ambulances zijn er in vele soorten en maten. Victron Energy heeft een modulair systeem met componenten waarmee ambulancebouwers een compleet systeem kunnen bouwen, volgens de exacte specificaties en het budget. Laten we voorlopig aannemen dat we een ontwerp maken voor een ambulance van gemiddelde grootte.

Dagelijks energieverbruik

1800 Wh

Vereist piekvermogen

1500W

In dit voorbeeld

Het dagelijkse energieverbruik wordt berekend door de som van alle verbruikers op te tellen en te vermenigvuldigen met de hoeveel tijd die ze per dag worden gebruikt: Tel alle Watts van de gelijktijdig gebruikte verbruikers bij elkaar op om het benodigde piekvermogen te berekenen.

Voor de hand liggende keuzes

Systeem Ontwerp

Overwegingen

Onderstaand enkele van de belangrijke principes van ontwerp uitgelegd, klik op de vragen voor de aanbevelingen van onze technici

 • 01

  Welke (maat) omvormer is een betrouwbare en compacte oplossing?

  Onze optimale omvormer/laders hebben de meest veeleisende uitdagingen vele jaren lang aangedreven.
  Het MultiPlus-aanbod is de beste keuze wanneer er door zowel omvormers als walstroom opgeladen moet worden. Met de Pure Sine Wave-technologie wordt elke belasting probleemloos van stroom voorzien en worden gevoelige elektronica, zoals computers, veilig gevoed. De UPS-functie zorgt ervoor dat de walstroom kan worden in- of uitgeschakeld, zonder onderbrekingen voor de verbruikers, dankzij een naadloze overschakeling in minder dan 20 microseconden. Het opladen van de service- en startaccu wordt gedaan door de ingebouwde oplader, die beide accu’s kan opladen volgens individuele laadprofielen. Het brede aanbod van MultiPlus-modellen maakt het eenvoudig om de juiste omvormer efficiënt af te stemmen op de vereisten. Compacte modellen zijn beschikbaar wanneer er ruimtebeperkingen zijn.
  Omvormers zetten DC enrgie om in AC engergie. De grootte omvormer moet afgestemd zijn op de continue AC belasting én moet in staat zijn de piekbelasting te leveren van gelijktijdige AC belastingen. Bekijk al onze omvormer/acculaders

  De keuze van professionals

  MultiPlus Compact 12/2000/80: op basis van de 12 V-bedrijfsspanning van het voertuig kan deze omvormer van 2000 VA de belastingen en hun piekvermogen gemakkelijk aan. De laadstroom van 80 A laadt een lithium-serviceaccubank snel op terwijl een tweede uitgang voor de startaccu zorgt. In het geval van loodzuuraccu's kan de laadstroom worden verminderd om overeen te komen met de grootte van de accubank. De compacte behuizing bespaart de broodnodige cabineruimte.
  Systemen met een hoger dagelijks energieverbruik, of die gebaseerd zijn op loodzuuraccu's, hebben meer walstroom nodig om volledig opgeladen te worden. Vanwege de laadkenmerken van loodzuur zal het meer tijd vergen, wat zich vertaalt in de noodzaak voor meer walstroom wanneer aan de wal ligt.
 • 02

  Lithium of loodzuur service accu in welke maat?

  Victron Energy biedt meerdere mogelijkheden voor de serviceaccu, maar de belangrijkste keuze is tussen loodzuur en lithium, wat voornamelijk afhangt van de verwachte prestaties, kosten per cyclus en fysieke aspecten (grootte/gewicht). De keuze met betrekking tot de accutechnologie heeft ook gevolgen voor de andere systeemcomponenten die direct aangesloten zijn op (of beheerd worden door) de accu’s.

  In het algemeen wordt lithium gebruikt wanneer de dagelijkse vraag naar energie extreem groot is, wanneer supersnel laden essentieel is of wanneer er gewichts- of ruimtebeperkingen zijn. Lithium heeft ook een lagere kostprijs per cyclus. Loodzuur heeft een lagere initiële kostprijs en is perfect voor gewone, minder veeleisende vermogensprofielen en wanneer gewicht en ruimte geen probleem zijn. Het bovenstaande doet waarschijnlijk geen recht aan 45 jaar knowhow op het gebied van accu ontwikkeling, voor meer info kunt u onze deep dive raadplegen.

  Victron Energy biedt accu’s van uitzonderlijke kwaliteit met hoogwaardige eigenschappen die grondig getest zijn. Onze informatiebladen geven een goed beeld van de prestaties en de verwachte levenscycli, wat betekent dat u niet voor verrassingen op het gebied van investeringen komt te staan. Onze brede keuze aan accu's
  Keuzes, keuzes... Lithium of loodzuur?

  De keuze van professionals

  Lithium 12,8 V Smart 200 Ah. Deze extreem compacte en lichte box beschikt over een verbluffende 2560 kWh aan energie, meer dan genoeg om de verwachte belastingen aan te kunnen, zelfs wanneer 20 % in reserve wordt gehouden voor redenen met betrekking tot de levenduur. Door zijn beperkte vorm en gewicht, kan alle ruimte gebruikt worden voor het helpen van mensen in nood. Dankzij de snelle oplaadeigenschappen van lithium, kan de accu in slechts 2,5 uur volledig worden opgeladen met behulp van de dynamo van de motor (de 130 A-dynamo van de motor kan veilig worden opgeladen met 65 A per uur, berekend met ± 50 % van de nominale capaciteit). Wanneer walstroom nodig is, is de MultiPlus 80 A-acculader in staat om binnen ± 2 uur een volledig lading te leveren.

  2x 12 Volt Deep Cycle AGM 165 Ah. Talloze ambulances werden en worden nog steeds aangedreven door loodzuuraccu's, waardoor het de standaardoptie is geworden. Hoewel ze lagere initiële kosten bieden, is het aantal laadcycli lager, wat betekent dat lithium per cyclus goedkoper is en daardoor op termijn een beter en goedkoper alternatief is. Als er minder gewichts- en ruimtebeperkingen zijn, kunnen twee 12 Volt Deep Cycle AGM 165 Ah-accu’s probleemloos de belastingen van stroom voorzien. In vergelijking met lithium zal het opladen van de accu's langzamer gaan, waardoor er een grotere afhankelijkheid van walstroom gecreëerd wordt. De DC-DC-acculader, die verbonden is met de smart dynamo, zal in ± 5-7 uur een halflege serviceaccu (50 %) volledig opladen. Wanneer aangesloten op walstroom laadt de MultiPlus de accu’s gedurende de nacht op.
  Als vuistregel voor het dimensioneren van de accu's, berekenen we 2x het dagelijkse energieverbruik voor loodzuuraccu's vanwege hun 50 % veilige ontladingscapaciteit, en we houden ongeveer 20 % in reserve voor lithium-accu's. Selecteer het dichtstbijzijnde model uit ons assortiment en rond de ampères voor de zekerheid naar boven af.
 • 03

  Veilig combineren van (lithium) service accu's met (smart) dynamo's en start accu's.

  Ga alle uitdagingen aan die u op uw pad tegenkomt door (smart) dynamo's, start- en serviceaccu's (lithium of loodzuur) te combineren met ons brede assortiment DC-DC-laders, accuscheiders of Smart BMS-producten. Onze oplossingen zijn speciaal ontworpen voor voertuigen en zorgen ervoor dat zowel loodzuur- als lithiumserviceaccu’s correct kunnen worden geladen/ontladen, zonder daarbij de smart dynamo of de accu's te beschadigen.
  De juiste oplossing hangt voornamelijk af van de combinatie van de dynamo('s) (smart of conventioneel) en het type service accu (loodzuur of lithium) en nog andere factoren. Vraag gerust om advies aan de Victron Energy installateur. Vraag de installateur in de buurt

  De keuze van professionals

  Lithium: Accubeheersysteem BMS 12/200: Voor op lithium gebaseerde 12 V-voedingssystemen met een belasting tot 200 A is deze compacte en robuuste oplossing de perfecte keuze. Het apparaat biedt veel functies: een ‘accubeheersysteem', ‘stroombegrenzer', ‘accuscheider' en ‘BatteryProtect', allemaal in één product. Het accubeheersysteem beheert en laadt de lithium-accu goed en snel op. De stroombegrenzer beperkt de laadstroom tot de veilige zone van de uitgangsspecificaties van de dynamo, zodat oververhitting of vroegtijdige slijtage van de dynamo voorkomen wordt. De accuscheider combineert op een veilige manier de huis- en startaccu. De BatteryProtect zal de huisaccu beschermen tegen overmatige ontlading. De BMS 12/200 combineert al deze functionaliteiten in één product waardoor het de perfecte oplossing voor voertuigen is.
  Let op dat DC gebruikers geïsoleerd opgesteld moeten worden omdat het BMS 12/200 met - min verbonden is en dus met het chassis.
  Loodzuur: Orion-Tr Smart 12/12-30 & Smart BatteryProtect 220 A: Dit assortiment professionele Orion ‘accu-naar-accu' DC-DC-acculaders is ontworpen om elk formaat 12 V-dynamo (smart of conventioneel) en startaccu aan te sluiten op elk type serviceaccu. De 12/12-30 vraagt van de smart dynamo een laadstroom van 30 A/uur, omdat er anders geen continue stroom geleverd wordt die hoog genoeg is voor het opladen (dit is waarom een Cyrix-ct-accuscheider niet met een smart dynamo kan functioneren).
  De Smart BatteryProtect 220 A zal de serviceaccu tegen te diepe ontlading door de (DC)-belastingen beschermen. Deze belastingen moeten gedimensioneerd zijn voor de maximaal te verwachten laadstroom. In- en uitschakelniveaus kunnen worden ingesteld met behulp van de VictronConnect-app.
 • 04

  Hoe wordt in noodgevallen de motor gestart vanaf de serviceaccu?

  In het zeldzame geval dat de startaccu leeg raakt, fungeert een extra Cyrix-ct als noodrelais tussen de serviceaccu en de startaccu, zodat de motor gestart kan worden door op een knop naast het stuur te drukken, die op afstand de aan/uit-schakelaar activeert. In dit geval heeft de Cyrix-ct 230 A een startclassificatie van 500 A (gedurende 5 seconden). Houd er rekening mee dat deze Cyrix-ct alleen de noodstart vergemakkelijkt, het opladen van de serviceaccu vanaf de startaccu gebeurt op een andere manier: zie Het veilig combineren van dynamo's en accu's.

Professionele uitdagingen?
Vraag de Victron Professional in de buurt.

Het aantal mogelijkheden per component is behoorlijk uitgebreid. Dat is waarom wij de Victron Energy Professionals opleiden om uw exacte behoeften perfect om te zetten in robuuste oplossingen. Ze beschouwen het als een grote verantwoordelijkheid om altijd de juiste oplossing te adviseren (zelfs als dit soms indruist tegen dat wat de klant in eerste instantie in gedachten had). Ze doen al het mogelijke om u nog jarenlang tevreden te houden.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Een Victron Professional naast een auto met Victron apparatuur

Uw browser lijkt de nieuwste technologieën niet te ondersteunen. Overweeg het gebruik van een modernere browser om deze sectie correct te zien.

Schema

voor een op lithium en loodzuuraccu gebaseerd systeem

Hoe worden de systeemontwerp overwegingen in een robuust systeem vertaald?

Serviceaccu
Laden

AC apparatuur (1 fase)

Elk ‘huishoudelijk’ apparaat of ‘zwaar gereedschap’ dat in een thuis- of werkomgeving te vinden is, kan ook in onafhankelijke energiesystemen gevonden worden. Al deze apparaten hebben wisselstroom nodig om te kunnen functioneren (230 V of 110 V).

Sommige van deze apparaten, zoals computers, kunnen gevoelig zijn voor de kwaliteit van het omgevormde vermogen (slecht AC-ingangsvermogen van de wal- of aggregaatstroom kan deze kwaliteit negatief beïnvloeden). Motoraangedreven of warmte opwekkende apparatuur kan piekvermogen voor het opstarten vereisen. Al onze omvormers produceren een zuivere sinusgolf, zelfs als de kwaliteit van de AC-ingang minder goed is, wat ervoor zorgt dat gevoelige belastingen kunnen worden gevoed en dat ze gebruik kunnen maken van een piekvermogen van, over het algemeen, 2x de nominale capaciteit van de omvormer om zelfs de zwaarste belastingen, of eigenlijk elke belasting, probleemloos aan te drijven.

Voorbeelden van AC apparatuur

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Dynamo's

Voertuigen en boten zijn uitgerust met motor(en) die vermogen opwekken om zich voort te bewegen, maar die ook elektrische energie opwekken door middel van dynamo's. Dynamo's wekken elektrische gelijkstroom (DC) op uit mechanische energie, de energiedie gebruikt wordt om op te slaan in de accubank of om de gelijkstroom-apparatuur rechtstreeks van stroom te voorzien.

Kleine motoren hebben meestal kleine dynamo's, grotere motoren hebben meestal grotere dynamo's, soms zijn ze zelfs uitgerust met (extra) krachtige dynamo's om de opbrengst te verhogen. Voertuigen, vooral die met Euro 4/5-motoren, kunnen voorzien zijn van smart (variabele spanning) dynamo's, waarbij de opbrengst op basis van de bedrijfsomstandigheden van het voertuig geregeld wordt. Dit zorgt ervoor dat het opladen van een secundair accusysteem tot een bruikbaar niveau onsuccesvol is. Lithium-serviceaccu’s kunnen de dynamo van de motor zwaar belasten, en daarom moet deze waarschijnlijk beschermd worden tegen oververhitting of vroege slijtage.

Ongeacht het type dynamo van de motor, of het type serviceaccu, Victron Energy biedt een breed scala aan oplossingen om elke dynamo veilig op elke accubank aan te sluiten, zonder daarbij de smart dynamo of accu's te beschadigen. Raadpleeg onze informatiebladen voor meer informatie. Raadpleeg ook de documentatie van de fabrikant om te zien welk vermogen de dynamo kan leveren. Voor lithium-servicebanken en conventionele of smart dynamo's, adviseren we om de vermogensspecificatie van de dynamo met 50 % te berekenen, zodat de dynamo niet overbelast raakt.

Zie al onze DC-DC laders Bekijk alle accuscheiders Zie al onze (Smart) BMS mogelijkheden

Battery Combiners

Accuscheiders worden toegepast om startaccu en serviceaccu op een veilige manier parallel aan te sluiten.
De accuscheider zorgt ervoor dat de serviceaccu kan worden opgeladen wanneer de motor draait (op een vooraf ingestelde spanning). De serviceaccu wordt losgekoppeld van de startaccu wanneer de spanning daalt tot onder een druppelniveau, waardoor voorkomen wordt dat deze ontlaad door belastingen die van de serviceaccu komen. Victron Energy biedt accuscheiders in verschillende modellen en maten. Welke accuscheider voor u het beste is kan afhangen van uw type systeem.

Nood start: in geval van een startaccu probleem, kan met sommige accuscheiders met de service accu gestart worden, zie de informatiebladen voor meer informatie. Project-Id-Version: Victron Energy website Language: nl MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Generator: POEditor.com

Als alternatief voor het gebruik van accuscheiders: andere opties kunnen meer controle- en configuratiemogelijkheden bevatten, met name om niet-gereguleerde dynamo's te beschermen tegen oververhitting en lithium-accu's tegen overmatig (ont)laden. Voor het combineren van loodzuuraccu's kunnen DC-DC-acculaders overwogen worden. De opties voor lithium-serviceaccu’s zijn onder meer: DC-DC-acculaders, speciale lithium-accuscheiders (die aangesloten kunnen worden op een BMS) of all-in-one Smart BMS-producten.

Bekijk alle accuscheiders Bekijk onze DC-DC laders Bekijk alle (smart)BMS mogelijkheden

Battery Management Systems

Battery management systems take excellent care of Lithium batteries, protecting the individual cells of LiFePO4 batteries against over voltage, under voltage and over temperature and will shut down or reduce charging (VE.Bus products only) or disconnect the loads when this occurs.

Victron Energy offers several BMS options, in general the VE.Bus BMS and smallBMS signal separate devices to disconnect the charging (Cyrix-Li, DC-DC chargers) or disconnect the loads (BatteryProtect), the other (Smart) BMS versions are designed for vehicles or boats and offer more ‘all-in one’ functionalities.

Zie al onze Battery Management Systems

Accumonitor

Een accumonitor is als een brandstofmeter voor de accu. Het registreert hoeveel stroom verbruikt en geladen is. De accumonitor berekent de laadstatus, de overgebleven capaciteit en de tijd totdat de accu leeg is. De accuspanning geeft geen nauwkeurige indicatie over de laadtoestand (zeker niet onder belasting). Een accumonitor doet dat wél.

Victron Energy accumonitors bewaren historische gegevens zoals het aantal laadcycli, diepste ontlading, hoogste spanning, laagste spanning enz. De accu monitor waarschuwt bij kritieke toestanden zoals lage spanning of laadtoestand en kan zelfs afsluiten of een aggregaat starten om dure accu schade te voorkomen.

Victron heeft accumonitors met of zonder scherm, met Smart versies kunt u gedetailleerde gegevens volgen en instellingen aanpassen in de gratis VictronConnect app. Bekijk al onze Accumonitors

BatteryProtect

De BatteryProtect verbreekt de verbinding van de accu met niet essentiële belastingen voordat de accu beneden een vooraf ingestelde minimum spanning is. (volledig ontladen beschadigd de accu) of voordat er onvoldoende vermogen over is om de motor te starten.

Victron Energy BatteryProtect biedt meer. Ingebouwde uitschakelvertragingen zorgen ervoor dat vitale elektronica niet per ongeluk worden losgekoppeld, bijv. wanneer er een korte daling van de spanning plaatsvindt wanneer de motor gestart wordt. Alles wordt ook weer automatisch opnieuw gekoppeld als de accu voldoende is opgeladen.
De BatteryProtect heeft een Remote schakelaar, zodat hij via een BMS of door een schakelaar aan/uit gezet kan worden. De Smart versie is te programmeren met de VictronConnect app.

Zie onze BatteryProtect modellen

Cerbo GX

De Victron Energy Cerbo GX is het communicatiecentrum van uw systeeminstallatie, zodat u altijd perfecte controle heeft en de prestaties gemaximaliseerd worden, ongeacht waar u zich bevindt. De optionele GX Touch 50 is een metgezel van de Cerbo GX. Het vijf inch-touchscreen geeft een overzicht van uw systeem en stelt u in staat om in een oogwenk de instellingen aan te passen.

Bewaak de actuele acculaadstatus, het stroomverbruik, de stroomopbrengst van de zonnepanelen, het aggregaat en de netspanning, of controleer de tankniveaus en temperatuurmetingen. Controleer eenvoudig de limiet van de invoerstroom van de walstroom, de (automatische) start/stop-aggrega(a)t(en), of stel zelfs stille perioden in om te voorkomen dat het aggregaat midden in de nacht opstart. Wijzig een instelling om het systeem te optimaliseren, controleer waarschuwingen, voer diagnostische controles uit en los op afstand uitdagingen op met behulp van het gratis Victron Remote Management (VRM)-portal.

De Cerbo GX is een eenvoudig te gebruiken visueel systeem en verandert elke vermogensuitdaging in een moeiteloze ervaring. Maak eenvoudig verbinding via ons Victron Remote Management (VRM)-portal of krijg direct toegang door middel van het GX Touch 50-scherm, een multifunctioneel beeldscherm. U kunt ook gebruikmaken van onze VictronConnect-app met toegevoegde Bluetooth-mogelijkheden.

DC-DC Acculaders

DC-DC-omvormers, of accu-naar-accu-laders (omvormers met ingebouwde oplaadalgoritmen) worden gebruikt in systemen met een dubbele accu, waar de (smart) dynamo en de startaccu worden gecombineerd met de serviceaccu (met gelijke of verschillende spanningen) voor het opladen. Ze kunnen ook gebruikt worden om toepassingen met speciale accu’s op te laden (bijv. boegschroeven), of om toepassingen van stroom te voorzien wanneer die een andere spanning hebben dan de serviceaccubank.

De meeste DC-DC-acculaders kunnen worden gebruikt in 12 V- of 24 V-systemen en zijn geschikt voor zowel loodzuur- als lithium-accu's. Sommige modellen van de DC-DC-acculader kunnen parallel worden aangesloten om de uitgangsstroom te verhogen. DC-DC-acculaders zijn een perfecte en veilige oplossing voor het opladen van de lithium-accubanken van smart dynamo's (en wat dat betreft ook loodzuuraccu’s).

Lithium accu's laden met de dynamo
De meeste dynamo's kunnen niet rechtstreeks worden aangesloten op lithium-accu's. Een lithium-accu trekt meer stroom dan de dynamo kan leveren, wat blijvende schade aan de dynamo kan veroorzaken. Stroombegrenzing is een van de opties om binnen de veilige zone van de dynamo te blijven, zodat de dynamo niet beschadigd raakt.

Victron heeft meerdere oplossingen voor dit probleem, één daarvan zijn de DC-DC omvormers:

 • DC-DC converters act as a current limiter between the alternator and the battery: the battery can be safely charged without blowing up the alternator.
 • Victron also offers alternative solutions for dual battery systems powered by alternators. Some (smart) BMS products physically limit the current drawn from the alternator, in other systems, battery combiners might be a solid option. See the datasheets for more info.
Bekijk onze DC-DC omvormers

DC Elektronica

DC-apparatuur is ontworpen om rechtstreeks te werken met de stroom die uit de accubank komt (gelijkstroom). Met name voertuigen en boten kunnen (veel) gelijkstroomapparatuur aan boord hebben (zoals bedieningspanelen, verlichting, navigatieapparatuur, automatische piloot, dieptemeters enz.).

Sommige kleinere off-grid systemen kunnen alleen op DC werken, met 12V lampen, TV's of koelkasten. Grotere systemen combineren AC en DC gebruikers.

In elk geval is het belangrijk de accu te beschermen tegen te diepe ontlading hiervoor heeft Victron de BatteryProtect.

GX Touch

De Victron Energy Cerbo GX is het communicatiecentrum van uw systeeminstallatie, zodat u altijd perfecte controle heeft en de prestaties gemaximaliseerd worden, ongeacht waar u zich bevindt. De optionele GX Touch 50 is een metgezel van de Cerbo GX. Het vijf inch-touchscreen geeft een overzicht van uw systeem en stelt u in staat om in een oogwenk de instellingen aan te passen.

Bewaak de actuele acculaadstatus, het stroomverbruik, de stroomopbrengst van de zonnepanelen, het aggregaat en de netspanning, of controleer de tankniveaus en temperatuurmetingen. Controleer eenvoudig de limiet van de invoerstroom van de walstroom, de (automatische) start/stop-aggrega(a)t(en), of stel zelfs stille perioden in om te voorkomen dat het aggregaat midden in de nacht opstart. Wijzig een instelling om het systeem te optimaliseren, controleer waarschuwingen, voer diagnostische controles uit en los op afstand uitdagingen op met behulp van het gratis Victron Remote Management (VRM)-portal.

De Cerbo GX is een eenvoudig te gebruiken visueel systeem en verandert elke vermogensuitdaging in een moeiteloze ervaring. Maak eenvoudig verbinding via ons Victron Remote Management (VRM)-portal of krijg direct toegang door middel van het GX Touch 50-scherm, een multifunctioneel beeldscherm. U kunt ook gebruikmaken van onze VictronConnect-app met toegevoegde Bluetooth-mogelijkheden.

Omvormer/Acculaders

Omvormer/acculaders zetten gelijkstroom van de accu’s om naar wisselstroom, waardoor apparaten of zwaar gereedschap veilig van 230 V-stroom voorzien kunnen worden (of 110 V in andere markten). Hun ingebouwde oplader maakt gebruik van het elektriciteitsnet, walstroom of stroom uit het aggregaat, waarbij gebruik gemaakt wordt van de beste adaptieve oplaadalgoritmen voor de accu’s, ongeacht het type.

Alle omvormer/acculaders van Victron Energy zijn ontwikkeld voor professioneel gebruik, hebben een reputatie van extreme robuustheid en zijn gebouwd met tientallen jaren aan praktijkervaring in de meest veeleisende omstandigheden. Onze extreem weerbare omvormer/acculaders zijn de beste keuze wanneer zowel inverteren als opladen via AC-ingangen (zoals walstroom of aggregaten) vereist is. Dankzij hun aansluitmogelijkheden en uitgebreide configuratie-instellingen kunnen de meest geavanceerde uitdagingen het hoofd geboden worden.

De Victron Energy omvormers/acculaders hebben vele voortreffelijke mogelijkheden:

 • PowerControl: automatische besturing voor acculaden om overladen door aggregaat of walstroom te voorkomen.
 • PowerAssist: gebruikt de accu als een buffer om de walstroom tijdens piekvermogen afname te ondersteunen.
 • Perfect vermogen: gevoelige apparaten werken feilloos op de Pure Sine Wave-technologie zelfs wanneer AC-ingangsbronnen geen zuivere AC-stroom produceren. De omvormer/acculaders van Victron Energy lossen deze problemen op en veranderen slechte stroom in perfecte stroom.
 • UPS functie: voor het zonder problemen aansluiten of afsluiten van de walstroom dankzij naadloos overschakelen.
 • Hoge piekstroom: gebruik probleemloos gemotoriseerde apparatuur zonder oververhitting en voorzien elke belasting probleemloos van stroom.
 • Laag eigen verbruik.
 • De ingebouwde lader heeft meerdere adaptieve laad algoritmes om start en service accu's te laden, met een lange levensduur als resultaat.
 • Bij modellen met 2 AC ingangen kan stroom van meer stroombronnen komen, zoals wal-, net- of aggregaat stroom.

Door ons brede aanbod aan modellen is het eenvoudig om de juiste omvormer/acculader efficiënt af te stemmen op uw vereisten. Compacte modellen zijn beschikbaar wanneer er ruimtebeperkingen zijn. Grotere modellen kunnen industriële apparaten van stroom voorzien en vrijwel onbeperkt stroom leveren door een parallelle of 3-fase werking. Bekijk al onze omvormer/acculaders

Serviceaccu's

De service accu slaat energie op voor de gebruikers, om zelfstandige energie voorziening te hebben voor momenten dat de ingangspanning(en) niet (volledig) beschikbaar is.

Victron energy biedt verschillende accu soorten, allemaal ontworpen voor professionele toepassing, betrouwbaarheid en lange levensduur in de meest zware omstandigheden. De accu's worden geleverd met 2 jaar wereldwijde garantie en de informatiebladen geven een eerlijk overzicht van de prestaties en het verwachte aantal laadcycli, dus geen verrassingen bij de investering.

Terwijl er meerdere technologieën zijn om uit te kiezen, is de belangrijkste keuze tussen loodzuur of lithium wat hoofdzakelijk afhangt van de verwachtingen van prestaties, kosten per cyclus, en de fysieke aspecten (grootte/gewicht).

 • Kies loodzuur als:
 • Wordt af en toe gebruikt
 • Lagere aanschaf kosten
 • Gewicht en ruimte zijn geen probleem
 • Normaal opladen
 • Kies Lithium als:
 • Gebruik dagelijks
 • Lagere kosten per cyclus
 • Gewicht en ruimte overwegingen
 • Snelladen

Serviceaccu's

De service accu slaat energie op voor de gebruikers, om zelfstandige energie voorziening te hebben voor momenten dat de ingangspanning(en) niet (volledig) beschikbaar is.

Victron energy biedt verschillende accu soorten, allemaal ontworpen voor professionele toepassing, betrouwbaarheid en lange levensduur in de meest zware omstandigheden. De accu's worden geleverd met 2 jaar wereldwijde garantie en de informatiebladen geven een eerlijk overzicht van de prestaties en het verwachte aantal laadcycli, dus geen verrassingen bij de investering.

Terwijl er meerdere technologieën zijn om uit te kiezen, is de belangrijkste keuze tussen loodzuur of lithium wat hoofdzakelijk afhangt van de verwachtingen van prestaties, kosten per cyclus, en de fysieke aspecten (grootte/gewicht).

 • Kies loodzuur als:
 • Wordt af en toe gebruikt
 • Lagere aanschaf kosten
 • Gewicht en ruimte zijn geen probleem
 • Normaal opladen
 • Kies Lithium als:
 • Gebruik dagelijks
 • Lagere kosten per cyclus
 • Gewicht en ruimte overwegingen
 • Snelladen

Walstroom

Er wordt walstroom gebruikt om accu's te laden en/of voor grote AC verbruikers.
Soms is walstroom niet helemaal perfect. Er kunnen spanningsdalingen zijn of te hoge spanning, wat gevoelige apparatuur aan boord kan beschadigen. Victron Energy omvormers voorkomen deze problemen en maken van slechte stroom goede stroom.

Vaak is de hoeveelheid stroom die u kunt trekken uit walstroom beperkt, d.w.z. slechts 10 A, zonder de beschikbaarheid van zwaardere aansluitingen. Met een omvormer/acculaders van Victron Energy kunt u maximale walstroom instellen en toch apparatuur met een hogere classificatie gebruiken zonder dat er een zekering zal springen. Dankzij Victron Energy PowerAssist wordt stroom van de accu’s naadloos aan de AC-ingang toegevoegd, waardoor automatisch de kloof tussen vraag en aanbod wordt overbrugd.

Startaccu's

Startaccu's zijn noodzakelijk om de motor(en) te starten. Deze accu's zijn ontworpen voor hoge ontlaadstromen en zijn anders dan service accu's. Om te voorkomen dat de startaccu per ongeluk leeg getrokken wordt, moet deze altijd gescheiden zijn van de service accu's. Victron Energy heeft meerdere oplossingen voor verschillende typen systemen.

Victron Energy biedt verschillende accuscheiders aan. Er zijn ook uitgebreidere manieren om de start- en serviceaccu veilig aan te sluiten, waaronder het aansluiten van een accuscheider op een BMS, op all-in-one Smart BMS-producten of op DC/DC-acculaders. Deze opties kunnen meer controle- en configuratiemogelijkheden bieden, met name om niet-gereguleerde dynamo's te beschermen tegen oververhitting en lithium-accu's tegen overmatig (ont)laden.

Bekijk alle accuscheiders Zie al onze DC-DC laders Zie al onze (Smart) BMS mogelijkheden

VictronConnect

Alle Victron Energy Smart apparaten kunnen zo uit de hand bewaakt en bestuurd worden. Verbind met de VictronConnect app via Bluetooth en er is meteen toegang tot de prestatie gegevens van het systeem. Eenvoudig aanpassen van instellingen of Aan- of Uitzetten en nog veel meer.

Niet-smart apparaten met een VE.Direct poort kunnen smart worden door door het gebruik van een VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Het is ook mogelijk om het systeem op afstand te bewaken en te bedienen. Met de VictronConnect Remote-functionaliteit kunnen Victron-producten met een VE.Direct-interface op afstand worden bediend via een GX-product en het online VRM-portal. Deze krachtige functie maakt volledige productconfiguratie en bewaking van vrijwel overal ter wereld mogelijk met behulp van de VictronConnect-app. De gebruikersinterface geeft het gevoel dat de producten lokaal zijn aangesloten via Bluetooth of een VE.Direct-naar-USB-interface.

Zie wat de VictronConnect app kan doen Bekijk onze GX-apparaten
Systeem specificaties
Hier is onze aanbeveling voor een ambulance van gemiddelde grootte, voor zowel op lithium- als op loodzuur accu’s gebaseerde systemen.

Overweeg het gebruik van een moderne browser om deze gedetailleerde tabel en de volledige sectie correct te zien.

Energieverbruik
Dagelijks energieverbruik:
1800 Wh
Benodigd piekvermogen:
1500 W
Systeem piekvermogen:
4000 W (max)
Max. energieverbruik loodzuur:
1980 W
Max. energieverbruik Lithium:
1920 W
Omvormen
Inverter/charger
MultiPlus Compact 12/2000/80
Opslag
Service battery:
Lithium 12,8 V Smart 200Ah of
2x 12 Volt Deep Cycle AGM 165Ah
Voor Lithium accu beveiliging:
Battery Management System BMS 12/200
Dit BMS heeft BatteryProtect functionaliteit ingebouwd en is met de - min verbonden.Belastingen verbonden met de - (min) moeten geïsoleerd opgesteld worden.
For lead-acid:
BatteryProtect 220A
Beschermd de accu tegen te diepe ontlading
Nood start:
Cyrix-ct 230A
Generatie
De service accu met de dynamo laden (zie de uitleg)
Dynamo uitgang:
130 A*
Veilige opbrengst 50%
* Voor specificaties zie gegevensblad van de fabrikant.
Loodzuur laden:
Orion-Tr Smart 12/12-30 geisoleerd of
Cyrix-ct 230A*
** De Cyrix werkt niet met "slimme" dynamo's.
Voor Lithium gebruik:
Battery Management System BMS 12/200
Het BMS bestuurt de accu, de stroombegrenzing beschermt de dynamo. Belastingen verbonden met de - (min) moeten geïsoleerd opgesteld worden.
Bewaking
Accumonitor:
SmartShunt accumonitor 500A of
BMV-712 Smart
Werkt met VictronConnect
Remote bewaking:
Cerbo GX en GX Touch
Volledige lijst weergeven Pijl naar beneden
Volledige lijst weergeven Pijl naar beneden

Waarom Victron Energy?

De juiste producten voor het werk

Omdat u altijd onderweg bent, wilt u betrouwbare maar kosteneffectieve oplossingen waar u de komende jaren mee door kunt komen. Het is belangrijk dat u een stroomvoorziening kunt selecteren die exact aan uw behoeften voldoet en die voldoen aan hun specificaties, zodat u niet teleurgesteld zult worden. Victron Energy heeft een breed scala aan modulair verbonden producten die doen wat ze beloven. Ze worden aangedreven door knowhow, dankzij 45 jaar ervaring op het gebied van energie-uitdagingen die het hoofd geboden worden door middel van innovatie.

Icoon van 45 jaar Victron Energy
Lithium accu

Waarom Victron Energy?

Altijd aan. Altijd beschikbaar.

Het is bewezen dat onze robuuste systemen keer op keer ongeëvenaarde betrouwbaarheid leveren. Dit wordt gekenmerkt door ons wereldwijde marktleiderschap op het gebied van stroomvoorzieningsapparatuur voor ambulances, wat aangetoond wordt door talloze verhalen over Victron Energy-omvormers die al meer dan 40 jaar meegaan en nog steeds doen waar ze voor gebouwd zijn.

Ambulance

Waarom Victron Energy?

Betrouwbaarheid zorgt voor een lange levensduur

Bij het nemen van beslissingen over investeringen in de stroomvoorziening, kunnen berekeningen die alleen gebaseerd zijn op prijs, bedrieglijk zijn. De werkelijke prestaties en de verwachte levensduur zijn even belangrijk. Gelukkig voldoet Victron Energy-apparatuur aan hun specificaties, zowel qua prestaties als verwachte levensduur (wanneer gebruikt zoals bedoeld). Onze garantie van 5 jaar en ons beleid met betrekking tot eerlijke en snelle reparaties betekent dat uw investering beschermd is en dat u in de meeste gevallen niet in de steek gelaten zult worden.

jaar garantie
Een Victron professional laat de VictronConnect app zien

Waarom Victron Energy?

Professionele uitdagingen. Geaccepteerd.

Ongeacht de elektronica die door uw voertuig gebruikt wordt voor de aandrijving, of de gereedschappen die u gebruikt voor een klus, Victron Energy heeft een van de grootste assortimenten van stroomvoorzieningsapparatuur op de markt, zodat uw geniale werkzaamheden van stroom voorzien kunnen worden. Het voordeel van het werken met slechts één merk betekent dat alles gedekt wordt, dat u slechts één contactpersoon heeft voor upgrades of het oplossen van zeldzame problemen die zich voor kunnen doen. Ons wereldwijde netwerk van Victron Energy Professionals is opgeleid op basis van 45 jaar probleemoplossende ervaring. Zij kunnen uw uitdagingen omzetten in robuuste oplossingen waardoor u voor de komende jaren tevreden en uw investeringen veilig blijven.

Een Victron professional naast een auto met Victron apparatuur in de achterbak

Waarom Victron Energy?

Professionele Voertuigen
gedreven door kennis

Kijk hoe wij typische voertuig problemen oplossen.
Motor aangedreven door
Pijl symbool
Verken onze expertise in Professionele voertuigen

Uw browser lijkt de nieuwste technologieën, om deze sectie correct te zien, niet te ondersteunen; overweeg het gebruik van een moderne browser.

Smart BMS CL 12/100

Veilig combineren van elke dynamo met Smart Lithium accu's.

Bekijk een gevarieerd aanbod van voertuig systeem schema's
Download ons boekje
Download icon
Gedetaillerde vergelijking

De opinie van een expert: Lithium of AGM accu's

Meer weergeven Carret icon
DC-DC Acculader

Professioneel service accu opladen met de Orion-Tr Smart.

Victron Professional

Inschrijven voor het volgende voertuigen webinar of training

Download onze folder

Bekijk al onze Professionele Voertuigen producten en meer voorbeelden.

VictronConnect

Real-time inzicht en volledige controle met onze VictronConnect app

Voorbeeld oplossingen van onze partners

Bezoek ons nieuwsblog

Zoek een lokale dealer

Ons gevestigde wereldwijde netwerk van lokale Victron Professionals is toegewijd u te helpen bij het vinden van een optimale oplossing voor uw uitdaging.

Vertrouw op onze wereldwijde service

Bij Victron vinden we het belangrijk dat klanten snel en vakkundig worden geholpen. Dit is de reden waarom ons wereldwijde netwerk van Victron Professionals de hoogste technische knowhow heeft en zich inzet om zo snel mogelijk reparaties uit te kunnen voeren,

zodat u uw reis kunt beginnen of voortzetten, waar u ook heen gaat.