Veldtest: Zonnepanelen

Een vergelijking tussen Mono, Poly, PERC en Dubbele PV-modules.

Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
S
Totale zonneopbrengst: --
E
Totale zonneopbrengst: --
W
Roemenië
--
--
Installatie datum: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Instraling

Dit is een praktijktest en de resultaten zijn specifiek voor deze installatie op deze locatie. Graag onderzoeken wat de beste oplossing is voor de eigen situatie, want de resultaten kunnen verschillen naargelang de omgevingsinvloeden.

Totale zonneopbrengst per 27/03/2023 toen de resultaten opnieuw werden ingesteld:
Mono: 9158 kWh
Split-cell: 9511 kWh
Poly: 9113 kWh
Perc: 9471 kWh
Perc-oost: 1970 kWh
Perc-west: 1730 kWh

Vrachtwagen

Weer op weg.
Zo comfortabel mogelijk.

Als je niet kan wachten om weer de weg op te gaan,
dingen zien die je wellicht nooit meer ziet,
het leven aan boord moet zo comfortabel mogelijk zijn.

Wie kan er nu een vers kopje koffie of een warme maaltijd weerstaan, rechtstreeks geserveerd vanuit uw cabine? Geen wonder dat er een grotere vraag is naar vermogenselektronica die complete ‘keuken’-uitbreidingen aan boord van stroom kunnen voorzien. Zodra u weer op pad bent, wilt u het allemaal zonder gedoe. Daarom is ons brede assortiment gebruiksvriendelijke producten gemaakt voor onderweg. De professionele kwaliteit is het resultaat van 45 jaar innovatie en probleemoplossing.

Dus, kan je niet wachten op weer op pad te gaan?

Ontworpen om probleemloos energie te geven.

Gebouwd voor op de weg.

Wat uw leven aan boord comfortabeler maakt! Van het opladen van uw laptop tot het voeden van een complete mobiele keuken, met de modulaire systeemcomponenten van Victron Energy kunt u een compleet systeem bouwen, precies volgens uw specificaties en budget. Laten we voorlopig aannemen dat we een comfortabel leven voor onderweg ontwerpen, met een ingebouwde magnetron (900 W), een koffiezetapparaat (1000 W), laptopoplader (80 W) en een 24 V 40 W-ladekoelkast.

Dagelijks energieverbruik AC

890 Wh

Dagelijks energieverbruik DC

480Wh

Benodigd AC piek vermogen

1200W

In dit voorbeeld

Het dagelijkse energieverbruik wordt berekend door de som van alle verbruikers op te tellen en te vermenigvuldigen met de hoeveel tijd die ze per dag worden gebruikt: Tel alle Watts van de gelijktijdig gebruikte verbruikers bij elkaar op om het benodigde piekvermogen te berekenen.

Voor de hand liggende keuzes

Systeem Ontwerp

Overwegingen

Hieronder staan de belangrijkste ontwerpoverwegingen uitgelegd. Klik op de vragen voor de aanbevelingen van onze technici.

 • 01

  Welke omvormer (grootte) is een kostenefficiënte oplossing?

  Het Phoenix-assortiment omvormers, ontwikkeld voor het professionele werk, zijn een perfecte kostenefficiënte oplossing voor systemen waar het opladen door middel van walstroom niet essentieel is. De Pure Sine Wave-technologie voedt op een veilige manier gevoelige elektronica zoals computers en het hoge piekvermogen maakt hoge opstartstromen van zwaar gereedschap mogelijk, zodat u elke belasting probleemloos kunt voeden. Het brede assortiment van Phoenix-omvormers bestaat uit een verscheidenheid aan modellen, waardoor het eenvoudig is om de juiste omvormer efficiënt af te stemmen op de (piek)vermogensbehoefte van uw systeem.
  Omvormers maken van 24V DC energie 230V AC energie. Omvormers moeten gedimesioneerd zijn om de gemiddelde AC belasting continue te leveren en moeten in staat zijn de verwachte piekbelastingen van gelijktijdige AC belastingen te kunnen leveren. Bekijk al onze omvormer/acculaders

  De keuze van professionals

  Phoenix 24/1200 VE.Direct-omvormer: de verwachte 900 W continue stroombehoefte van de magnetron is geen probleem voor het 1200 VA nominale vermogen van de omvormer. De omvormer levert genoeg vermogen om een laptop en het koffiezetapparaat tegelijkertijd van stroom te voorzien (de magnetron en het koffiezetapparaat mogen in dit geval niet tegelijkertijd worden gebruikt, dit om geld te besparen op grotere modellen). Dit model is groot genoeg om de temperatuurreductie van de omvormers bij hogere (cabine)temperaturen in de zomer te compenseren. De elektronica van de vrachtwagen is gebaseerd op 24 V. Aanbevolen wordt om de serviceaccu en omvormer ook op 24 V te houden.
  1. Met de optionele VE.Direct Bluetooth Smart dongle kan de Phoenix VE.Direct omvormer ingesteld en bewaakt worden met de gratis VictronConnect app.
  2. Systemen met een aanzienlijk hoger dagelijks energieverbruik, of die afhankelijk zijn van minder 'motortijd', kunnen mogelijk niet volledig vertrouwen op het opladen door middel van de dynamo van de motor en moeten mogelijk (gedurende de nacht) gebruik maken van walstroom, vooral als er loodzuuraccu's gebruikt worden, waarbij het volledig opladen van de accu meer tijd in beslag zal nemen dan het gebruik van een lithium-accu. In dit geval zou de MultiPlus-omvormer/acculader-combinatie een betere keuze zijn.
 • 02

  Kan de startaccu voor AC belasting gebruikt worden of welke service accu is noodzakelijk?

  Het dagelijkse vermogensprofiel van deze vrachtwagen kan niet uit de startaccu gehaald worden zonder het risico te lopen dat de accu leeg raakt, en daarom is een extra serviceaccu nodig. Victron Energy biedt meerdere mogelijkheden voor de serviceaccu, maar de belangrijkste keuze is tussen loodzuur en lithium. De keuze hangt voornamelijk af van de verwachte prestaties, de kosten per cyclus en de fysieke aspecten (grootte/gewicht). De keuze met betrekking tot de accutechnologie heeft ook gevolgen voor de andere systeemcomponenten die direct aangesloten zijn of de accu’s aansturen.

  In het algemeen wordt lithium gebruikt als de dagelijkse vraag naar energie extreem groot is, als supersnel laden essentieel is of als er gewichts- of ruimtebeperkingen zijn. Lithium heeft ook een lagere kostprijs per cyclus. Loodzuur heeft een lagere initiële kostprijs en is perfect voor gewone, minder veeleisende vermogensprofielen en als gewicht en ruimte geen probleem zijn. Het bovenstaande doet waarschijnlijk geen recht aan 45 jaar knowhow op het gebied van accu ontwikkeling, voor meer info kunt u onze deep dive raadplegen.

  Victron Energy biedt accu’s van uitzonderlijke kwaliteit met hoogwaardige eigenschappen die grondig getest zijn. Onze informatiebladen geven een goed beeld van de prestaties en de verwachte levenscycli, wat betekent dat u niet voor verrassingen op het gebied van investeringen komt te staan. Onze brede keuze aan accu's
  Keuzes, keuzes... Lithium of loodzuur?

  De keuze van professionals

  2x 12 Volt Deep Cycle AGM 165 Ah. Aangezien er geen ruimte- of gewichtsbeperkingen aan boord van deze vrachtwagen zijn en de belastingen niet extreem veeleisend zijn of de hele dag moeten kunnen voortduren, kunnen voor het dagelijkse gebruik twee aaneengekoppelde 12 Volt Deep Cycle AGM 165 Ah-accu’s bijdragen om de belasting met gemak aan te kunnen. Lithium zou een beter alternatief zijn als er ook veeleisende verbruikers zijn die intensief worden gebruikt, maar door de hogere initiële kosten van de accu en de bijbehorende onderdelen, is dit niet de goedkoopste optie.

  Als vuistregel voor het dimensioneren van de accu's, berekenen we 2x het dagelijkse energieverbruik voor loodzuuraccu's vanwege hun 50 % veilige ontladingscapaciteit, en we houden ongeveer 20 % in reserve voor lithium-accu's. Selecteer het dichtstbijzijnde model uit ons assortiment en rond de ampères voor de zekerheid naar boven af.
 • 03

  Het veilig combineren van service accu's met (smart) dynamo's en start accu's

  Ga alle uitdagingen aan die u op uw pad tegenkomt door (smart) dynamo's, start- en serviceaccu's (lithium of loodzuur) te combineren met ons brede assortiment DC-DC-acculaders, accuscheiders of Smart BMS-producten. Onze oplossingen zijn speciaal ontworpen voor voertuigen en zorgen ervoor dat zowel loodzuur- als lithiumserviceaccu’s correct kunnen worden opgeladen, zonder daarbij de smart alternator of de accu's te beschadigen.
  De juiste oplossing hangt voornamelijk af van de combinatie van de dynamo('s) (smart of conventioneel) en het type service accu (loodzuur of lithium) en nog andere factoren.

  De keuze van professionals

  Cyrix-ct 12/24-230. Deze vrachtwagen heeft geen (smart) dynamo met variabel spanning en daarom is de Cyrix de perfecte optie. Deze heavy-duty relais-intelligente accuscheider zal prioriteit geven aan het opladen van de startaccu en als deze vol is, zal de relais de 24 V-serviceaccu opladen met de laadstroom die van nature uit de accubank wordt gehaald, tot een maximum van 230 A, wat meer dan genoeg is. De Cyrix is gedimensioneerd om groter te zijn dan het maximale vermogen van de dynamo.
  Als de truck een Smart dynamo (variabele spanning) heeft kan een DC-DC lader, of ingeval van een LiFePO4 accu een (Smart) BMS apparaat, de juiste keuze zijn, bekijk de informatiebladen voor meer details.
 • 04

  Is walstroom noodzakelijk voor het laden van de serviceaccu?

  Hoewel het niet aannemelijk is dat deze installatie walstroom nodig zal hebben gezien hoeveelheid uren dat er mee gereden wordt. Toch is het beter om op het ergste voorbereid te zijn en in geval van nood de startaccu te kunnen laden.

  De keuze van professionals

  Blue Smart IP22 Charger 12/30 (3). Een ingebouwde Blue Smart IP22 Charger geeft 30 A laadstroom zodat een compleet lege accu in één nacht geladen is. De 2e laad aansluiting zorgt ondertussen goed voor de startaccu

Professionele uitdagingen?
Vraag de Victron Professional in de buurt.

Het aantal mogelijkheden per component is behoorlijk uitgebreid. Dat is waarom wij de Victron Energy Professionals opleiden om uw exacte behoeften perfect om te zetten in robuuste oplossingen. Ze beschouwen het als een grote verantwoordelijkheid om altijd de juiste oplossing te adviseren (zelfs als dit soms indruist tegen dat wat de klant in eerste instantie in gedachten had). Ze doen al het mogelijke om u nog jarenlang tevreden te houden.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Een Victron Professional naast een auto met Victron apparatuur

Uw browser lijkt de nieuwste technologieën niet te ondersteunen. Overweeg het gebruik van een modernere browser om deze sectie correct te zien.

Schema

voor een loodzuur accu gebaseerd systeem

Hoe worden de systeemontwerp overwegingen in een robuust systeem vertaald?

Laden

AC apparatuur (1 fase)

Elk ‘huishoudelijk’ apparaat of ‘zwaar gereedschap’ dat in een thuis- of werkomgeving te vinden is, kan ook in onafhankelijke energiesystemen gevonden worden. Al deze apparaten hebben wisselstroom nodig om te kunnen functioneren (230 V of 110 V).

Sommige van deze apparaten, zoals computers, kunnen gevoelig zijn voor de kwaliteit van het omgevormde vermogen (slecht AC-ingangsvermogen van de wal- of aggregaatstroom kan deze kwaliteit negatief beïnvloeden). Motoraangedreven of warmte opwekkende apparatuur kan piekvermogen voor het opstarten vereisen. Al onze omvormers produceren een zuivere sinusgolf, zelfs als de kwaliteit van de AC-ingang minder goed is, wat ervoor zorgt dat gevoelige belastingen kunnen worden gevoed en dat ze gebruik kunnen maken van een piekvermogen van, over het algemeen, 2x de nominale capaciteit van de omvormer om zelfs de zwaarste belastingen, of eigenlijk elke belasting, probleemloos aan te drijven.

Voorbeelden van AC apparatuur

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Dynamo's

Voertuigen en boten zijn uitgerust met motor(en) die vermogen opwekken om zich voort te bewegen, maar die ook elektrische energie opwekken door middel van dynamo's. Dynamo's wekken elektrische gelijkstroom (DC) op uit mechanische energie, de energiedie gebruikt wordt om op te slaan in de accubank of om de gelijkstroom-apparatuur rechtstreeks van stroom te voorzien.

Kleine motoren hebben meestal kleine dynamo's, grotere motoren hebben meestal grotere dynamo's, soms zijn ze zelfs uitgerust met (extra) krachtige dynamo's om de opbrengst te verhogen. Voertuigen, vooral die met Euro 4/5-motoren, kunnen voorzien zijn van smart (variabele spanning) dynamo's, waarbij de opbrengst op basis van de bedrijfsomstandigheden van het voertuig geregeld wordt. Dit zorgt ervoor dat het opladen van een secundair accusysteem tot een bruikbaar niveau onsuccesvol is. Lithium-serviceaccu’s kunnen de dynamo van de motor zwaar belasten, en daarom moet deze waarschijnlijk beschermd worden tegen oververhitting of vroege slijtage.

Ongeacht het type dynamo van de motor, of het type serviceaccu, Victron Energy biedt een breed scala aan oplossingen om elke dynamo veilig op elke accubank aan te sluiten, zonder daarbij de smart dynamo of accu's te beschadigen. Raadpleeg onze informatiebladen voor meer informatie. Raadpleeg ook de documentatie van de fabrikant om te zien welk vermogen de dynamo kan leveren. Voor lithium-servicebanken en conventionele of smart dynamo's, adviseren we om de vermogensspecificatie van de dynamo met 50 % te berekenen, zodat de dynamo niet overbelast raakt.

Zie al onze DC-DC laders Bekijk alle accuscheiders Zie al onze (Smart) BMS mogelijkheden

Battery Combiners

Accuscheiders worden toegepast om startaccu en serviceaccu op een veilige manier parallel aan te sluiten.
De accuscheider zorgt ervoor dat de serviceaccu kan worden opgeladen als de motor draait (op een vooraf ingestelde spanning). De serviceaccu wordt losgekoppeld van de startaccu als de spanning daalt tot onder een druppelniveau, waardoor voorkomen wordt dat deze ontlaad door belastingen die van de serviceaccu komen. Victron Energy biedt accuscheiders in verschillende modellen en maten. Welke accuscheider voor u het beste is kan afhangen van uw type systeem.

Nood start: in geval van een startaccu probleem, kan met sommige accuscheiders met de service accu gestart worden, zie de informatiebladen voor meer informatie. Project-Id-Version: Victron Energy website Language: nl MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Generator: POEditor.com

Als alternatief voor het gebruik van accuscheiders: andere opties kunnen meer controle- en configuratiemogelijkheden bevatten, met name om niet-gereguleerde dynamo's te beschermen tegen oververhitting en lithium-accu's tegen overmatig (ont)laden. Voor het combineren van loodzuuraccu's kunnen DC-DC-acculaders overwogen worden. De opties voor lithium-serviceaccu’s zijn onder meer: DC-DC-acculaders, speciale lithium-accuscheiders (die aangesloten kunnen worden op een BMS) of all-in-one Smart BMS-producten.

Bekijk alle accuscheiders Bekijk onze DC-DC laders Bekijk alle (smart)BMS mogelijkheden

BatteryProtect

De BatteryProtect verbreekt de verbinding van de accu met niet essentiële belastingen voordat de accu beneden een vooraf ingestelde minimum spanning is. (volledig ontladen beschadigd de accu) of voordat er onvoldoende vermogen over is om de motor te starten.

Victron Energy BatteryProtect biedt meer. Ingebouwde uitschakelvertragingen zorgen ervoor dat vitale elektronica niet per ongeluk worden losgekoppeld, bijv. als er een korte daling van de spanning plaatsvindt als de motor gestart wordt. Alles wordt ook weer automatisch opnieuw gekoppeld als de accu voldoende is opgeladen.
De BatteryProtect heeft een Remote schakelaar, zodat hij via een BMS of door een schakelaar aan/uit gezet kan worden. De Smart versie is te programmeren met de VictronConnect app.

Zie onze BatteryProtect modellen

VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Met de VE.Direct-naar-Bluetooth Smart-dongle kunt u via een lokale Bluetooth-verbinding compatibele apparaten bewaken via de gratis VictronConnect-app, waar informatie wordt getoond zoals accustatus, vermogen van de zonnepanelen en meer.

De dongle kan data lezen van alle producten met een VE.Direct aansluiting, zoals de BMV-70x serie accumonitors, Phoenix omvormers met VE.Direct poort, MPPT zonneladers.

Acculaders

Battery chargers recharge batteries (DC) when plugged into shore power (AC).
At the same time the Victron Energy battery chargers can also power devices directly.

All Victron Energy battery chargers are developed for professional duty. Our advanced multi step charging algorithms get the best out of your battery, giving the battery the power it needs, maintaining its health, ensuring better performance... and a longer life.

Smart models work with VictronConnect, so you can check the status and configure all settings of your battery charger remotely via Bluetooth. Chargers with different waterproof ratings (IP rating) are also available. Our wide range of models makes it easy to select the right charger, saving you the cost of having to buy a larger one.

Bekijk al onze laders

DC Elektronica

DC-apparatuur is ontworpen om rechtstreeks te werken met de stroom die uit de accubank komt (gelijkstroom). Met name voertuigen en boten kunnen (veel) gelijkstroomapparatuur aan boord hebben (zoals bedieningspanelen, verlichting, navigatieapparatuur, automatische piloot, dieptemeters enz.).

Sommige kleinere zelfvoorzienende systemen kunnen alleen op DC werken, met 12V lampen, TV's of koelkasten. Grotere systemen combineren AC en DC gebruikers.

In elk geval is het belangrijk de accu te beschermen tegen te diepe ontlading hiervoor heeft Victron de BatteryProtect.

Omvormers

Omvormers zetten DC van de accu om in AC, om op een veilige manier apparaten en gereedschap met 230V te gebruiken (of 110V voor andere markten)

Alle omvormers van Victron Energy zijn ontwikkeld voor professioneel gebruik en hebben een reputatie van extreme robuustheid, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden. De ingebouwde Pure Sine Wave-technologie voedt op een veilige manier gevoelige elektronica zoals computers. Het hoge piekvermogen maakt piekstroom voor het opstarten van zwaar gereedschap mogelijk, zodat u elke belasting probleemloos kunt voeden. De hoge efficiëntie en het ultra-lage eigen verbruik zorgen ervoor dat de opgeslagen energie kan worden gebruikt om de verbruikers efficiënt van stroom te voorzien, zodat er geen rekening gehouden hoeft te worden met ruime marges om energieverliezen te compenseren.

Grotere modellen kunnen industriële apparaten van stroom voorzien en vrijwel onbeperkt stroom leveren door een parallelle of 3–fasen werking. Andere modellen worden geleverd met ingebouwde opladers (omvormer/acculaders) die gebruikt kunnen worden als het opladen vanaf AC-bronnen vanaf de wal of het aggregaat essentieel is. Ongeacht wat u nodig heeft, ons brede assortiment maakt het eenvoudig om de juiste omvormer voor uw toepassing te selecteren, zodat u de kosten voor een groter model bespaart.

Bekijk alle omvormers Bekijk al onze omvormer/acculaders

Serviceaccu's

De service accu slaat energie op voor de gebruikers, om zelfstandige energie voorziening te hebben voor momenten dat de ingangspanning(en) niet (volledig) beschikbaar is.

Victron energy biedt verschillende accu soorten, allemaal ontworpen voor professionele toepassing, betrouwbaarheid en lange levensduur in de meest zware omstandigheden. De accu's worden geleverd met 2 jaar wereldwijde garantie en de informatiebladen geven een eerlijk overzicht van de prestaties en het verwachte aantal laadcycli, dus geen verrassingen bij de investering.

Terwijl er meerdere technologieën zijn om uit te kiezen, is de belangrijkste keuze tussen loodzuur of lithium wat hoofdzakelijk afhangt van de verwachtingen van prestaties, kosten per cyclus, en de fysieke aspecten (grootte/gewicht).

 • Kies loodzuur als:
 • Wordt af en toe gebruikt
 • Lagere aanschaf kosten
 • Gewicht en ruimte zijn geen probleem
 • Normaal opladen
 • Kies Lithium als:
 • Gebruik dagelijks
 • Lagere kosten per cyclus
 • Gewicht en ruimte overwegingen
 • Snelladen

Walstroom

Er wordt walstroom gebruikt om accu's te laden en/of voor grote AC verbruikers.
Soms is walstroom niet helemaal perfect. Er kunnen spanningsdalingen zijn of te hoge spanning, wat gevoelige apparatuur aan boord kan beschadigen. Victron Energy omvormers voorkomen deze problemen en maken van slechte stroom goede stroom.

Vaak is de hoeveelheid stroom die u kunt trekken uit walstroom beperkt, d.w.z. slechts 10 A, zonder de beschikbaarheid van zwaardere aansluitingen. Met een omvormer/acculaders van Victron Energy kunt u maximale walstroom instellen en toch apparatuur met een hogere classificatie gebruiken zonder dat er een zekering zal springen. Dankzij Victron Energy PowerAssist wordt stroom van de accu’s naadloos aan de AC-ingang toegevoegd, waardoor automatisch de kloof tussen vraag en aanbod wordt overbrugd.

Accumonitor

Een accumonitor is als een brandstofmeter voor de accu. Het registreert hoeveel stroom verbruikt en geladen is. De accumonitor berekent de laadstatus, de overgebleven capaciteit en de tijd totdat de accu leeg is. De accuspanning geeft geen nauwkeurige indicatie over de laadtoestand (zeker niet onder belasting). Een accumonitor doet dat wél.

Victron Energy accumonitors bewaren historische gegevens zoals het aantal laadcycli, diepste ontlading, hoogste spanning, laagste spanning enz. De accu monitor waarschuwt bij kritieke toestanden zoals lage spanning of laadtoestand en kan zelfs afsluiten of een aggregaat starten om dure accu schade te voorkomen.

Victron heeft accumonitors met of zonder scherm, met Smart versies kunt u gedetailleerde gegevens volgen en instellingen aanpassen in de gratis VictronConnect app. Bekijk al onze Accumonitors

Startaccu's

Startaccu's zijn noodzakelijk om de motor(en) te starten. Deze accu's zijn ontworpen voor hoge ontlaadstromen en zijn anders dan service accu's. Om te voorkomen dat de startaccu per ongeluk leeg getrokken wordt, moet deze altijd gescheiden zijn van de service accu's. Victron Energy heeft meerdere oplossingen voor verschillende typen systemen.

Victron Energy biedt verschillende accuscheiders aan. Er zijn ook uitgebreidere manieren om de start- en serviceaccu veilig aan te sluiten, waaronder het aansluiten van een accuscheider op een BMS, op all-in-one Smart BMS-producten of op DC/DC-acculaders. Deze opties kunnen meer controle- en configuratiemogelijkheden bieden, met name om niet-gereguleerde dynamo's te beschermen tegen oververhitting en lithium-accu's tegen overmatig (ont)laden.

Bekijk alle accuscheiders Zie al onze DC-DC laders Zie al onze (Smart) BMS mogelijkheden

VictronConnect

Alle Victron Energy Smart apparaten kunnen zo uit de hand bewaakt en bestuurd worden. Verbind met de VictronConnect app via Bluetooth en er is meteen toegang tot de prestatie gegevens van het systeem. Eenvoudig aanpassen van instellingen of Aan- of Uitzetten en nog veel meer.

Niet-smart apparaten met een VE.Direct poort kunnen smart worden door door het gebruik van een VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Het is ook mogelijk om het systeem op afstand te bewaken en te bedienen. Met de VictronConnect Remote-functionaliteit kunnen Victron-producten met een VE.Direct-interface op afstand worden bediend via een GX-product en het online VRM-portal. Deze krachtige functie maakt volledige productconfiguratie en bewaking van vrijwel overal ter wereld mogelijk met behulp van de VictronConnect-app. De gebruikersinterface geeft het gevoel dat de producten lokaal zijn aangesloten via Bluetooth of een VE.Direct-naar-USB-interface.

Zie wat de VictronConnect app kan doen Bekijk onze GX-apparaten
Systeem specificaties
Hier is onze aanbeveling voor een vrachtwagen vol met comfort aan boord, gebaseerd op een loodzuur serviceaccu.

Overweeg het gebruik van een moderne browser om deze gedetailleerde tabel en de volledige sectie correct te zien.

Verwachte verbruikers:
DC:
Domestic CoolMatic CD 20: 480 W (40W/u, 12 uur/d)

AC:
Koffiezetapparaat: 500 W (1000W/u, 30 min/d)
Magnetron: 75 W (900W/u, 12 min/d)
Laptop lader : 240 W (80W/u, 3 uur/d)
Dagelijks energieverbruik AC:
890 Wh
Dagelijks energieverbruik DC:
480Wh
Benodigd AC piek vermogen
1200 W
Max. energieverbruik:
1980 W
Omvormen
Inverter
Phoenix 24/1200 VE.Direct omvormer
Werkt met VictronConnect als de VE.Direct Bluetooth module wordt toegevoegd.
Opslag
Service battery:
2x 12 Volt Deep Cycle AGM 165Ah
Accu bescherming:
BatteryProtect 100A
Beschermt de accu tegen te diepe ontlading. Werkt met de gratis VictronConnect app
Generatie
De service accu laden met de dynamo van de motor (kijk hier voor de uitleg)
Non-smart dynamo
130 A*
* Zie gegevensblad van de fabrikant
Dynamo voor laden van loodzuur:
Cyrix-ct 12/24-230
Walstroom laden:
Blue Smart IP22 Charger 12/30 (3)
Werkt met de gratis VictronConnect app.
Bewaking
Accumonitor:
SmartShunt accumonitor 500A of
BMV 712
Werkt met de gratis VictronConnect app.
Uitbreidingen
Dongle:
VE.Direct Bluetooth Smart dongle
Bewaak en stel de Phoenix VE.Direct omvormer in met deze Bluetooth dongle
Volledige lijst weergeven Pijl naar beneden
Volledige lijst weergeven Pijl naar beneden

Waarom Victron Energy?

De juiste producten voor het werk

Omdat u altijd onderweg bent, wilt u betrouwbare maar kosteneffectieve oplossingen waar u de komende jaren mee door kunt komen. Het is belangrijk dat u een stroomvoorziening kunt selecteren die exact aan uw behoeften voldoet en die voldoen aan hun specificaties, zodat u niet teleurgesteld zult worden. Victron Energy heeft een breed scala aan modulair verbonden producten die doen wat ze beloven. Ze worden aangedreven door knowhow, dankzij 45 jaar ervaring op het gebied van energie-uitdagingen die het hoofd geboden worden door middel van innovatie.

Icoon van 45 jaar Victron Energy
Lithium accu

Waarom Victron Energy?

Altijd aan. Altijd beschikbaar.

Het is bewezen dat onze robuuste systemen keer op keer ongeëvenaarde betrouwbaarheid leveren. Dit wordt gekenmerkt door ons wereldwijde marktleiderschap op het gebied van stroomvoorzieningsapparatuur voor ambulances, wat aangetoond wordt door talloze verhalen over Victron Energy-omvormers die al meer dan 40 jaar meegaan en nog steeds doen waar ze voor gebouwd zijn.

Ambulance

Waarom Victron Energy?

Betrouwbaarheid zorgt voor een lange levensduur

Bij het nemen van beslissingen over investeringen in de stroomvoorziening, kunnen berekeningen die alleen gebaseerd zijn op prijs, bedrieglijk zijn. De werkelijke prestaties en de verwachte levensduur zijn even belangrijk. Gelukkig voldoet Victron Energy-apparatuur aan hun specificaties, zowel qua prestaties als verwachte levensduur (indien gebruikt zoals bedoeld). Onze garantie van 5 jaar en ons beleid met betrekking tot eerlijke en snelle reparaties betekent dat uw investering beschermd is en dat u in de meeste gevallen niet in de steek gelaten zult worden.

jaar garantie
Een Victron professional laat de VictronConnect app zien

Waarom Victron Energy?

Professionele uitdagingen. Geaccepteerd.

Ongeacht de elektronica die door uw voertuig gebruikt wordt voor de aandrijving, of de gereedschappen die u gebruikt voor een klus, Victron Energy heeft een van de grootste assortimenten van stroomvoorzieningsapparatuur op de markt, zodat uw geniale werkzaamheden van stroom voorzien kunnen worden. Het voordeel van het werken met slechts één merk betekent dat alles gedekt wordt, dat u slechts één contactpersoon heeft voor upgrades of het oplossen van zeldzame problemen die zich voor kunnen doen. Ons wereldwijde netwerk van Victron Energy Professionals is opgeleid op basis van 45 jaar probleemoplossende ervaring. Zij kunnen uw uitdagingen omzetten in robuuste oplossingen waardoor u voor de komende jaren tevreden en uw investeringen veilig blijven.

Een Victron professional naast een auto met Victron apparatuur in de achterbak

Waarom Victron Energy?

Professionele Voertuigen
gedreven door kennis

Kijk hoe wij typische voertuig problemen oplossen.
Motor aangedreven door
Pijl symbool
Verken onze expertise in Professionele voertuigen

Uw browser lijkt de nieuwste technologieën, om deze sectie correct te zien, niet te ondersteunen; overweeg het gebruik van een moderne browser.

Smart BMS CL 12/100

Veilig combineren van elke dynamo met Smart Lithium accu's.

Bekijk een gevarieerd aanbod van voertuig systeem schema's
Download ons boekje
Download icon
Gedetaillerde vergelijking

De opinie van een expert: Lithium of AGM accu's

Meer weergeven Carret icon
DC-DC Acculader

Professioneel service accu opladen met de Orion-Tr Smart.

Victron Professional

Inschrijven voor het volgende voertuigen webinar of training

Download onze folder

Bekijk al onze Professionele Voertuigen producten en meer voorbeelden.

VictronConnect

Real-time inzicht en volledige controle met onze VictronConnect app

Voorbeeld oplossingen van onze partners

Bezoek ons nieuwsblog

Zoek een leverancier in de buurt

Ons gevestigde wereldwijde netwerk van lokale Victron Professionals is toegewijd u te helpen bij het vinden van een optimale oplossing voor uw uitdaging.

Vertrouw op onze wereldwijde service

Bij Victron vinden we het belangrijk dat klanten snel en vakkundig worden geholpen. Dit is de reden waarom ons wereldwijde netwerk van Victron Professionals de hoogste technische knowhow heeft en zich inzet om zo snel mogelijk reparaties uit te kunnen voeren,

zodat u uw reis kunt beginnen of voortzetten, waar u ook heen gaat.